Business24
Economie  Afaceri  Bani  IT  Life 
International > Stiri International
A   A   A

China va deveni puterea economică numărul unu în lume: Când va depăși Statele Unite VIDEO

China va deveni puterea economică numărul unu în lume: Când va depăși Statele Unite VIDEO
China va depăși SUA, ca putere economică mondială, în 2030 FOTO: CNBC
Experții financiari internaționali au anunțat la unison că economia Chinei va ajunge pe primul loc în lume, depășind Statele Unite, care în 2020, conduceau în topul PIB-ului nominal cu 20,81 trilioane de dolari, față de Beijing care avea 14,86 trilioane de dolari. Acest eveniment se va produce în jurul anului 2030, chiar mai repede decât s-a estimat, în trecut.
Însă trebuie subliniat faptul că, în prezent, China a întrecut SUA în clasamentul care ține evidența globală a ”parității puterii de cumpărare” (PPP) – o metodă care măsoară puterea de cumpărare a unei monede, exprimată într-o monedă de circulație internaționată, de regulă în dolari – unde Beijing-ul are 24,16 trilioane de dolari față de Washington cu 20,81 trilioane de dolari, în 2020, potrivit wbj.

Pentru a deveni independenți de China, țările europene ar trebui să își diversifice procesele de aprovizionare, pentru a-și menține activitatea de producție. China, ca ”fabrică a lumii”, este un element de neînlocuit al lanțului de aprovizionare global și de aceea va fi foarte dificil să se abată de la acest model.

”China este deja prima economie din lume în funcție de PPP și până în 2030, are șansa să devină cea mai mare economie și în ceea ce privește PIB-ul nominal”, a declarat Marek Wasinski, șeful echipei de comerț exterior de la Institutul de Economie din Polonia.
China în alertă maximă: SUA conduc cele mai mari manevre militare din ultimii 40 de ani, în Pacific VIDEO

Și analiștii de la Bloomberg Economics fac o prognoză în acest sens. ”Dacă președintele Xi Jinping va continua reformele care să stimuleze crșeterea, iar omologul său american, Joe Biden nu va fi în măsură să-și promoveze propunerile de reînnoire a infrastructurii și extinderea forței de muncă din SUA, atunci previziunile se vor adeveri și China va deveni prima economie a lumii, cel mai devreme în 2031”.

Totuși experți vorbesc și despre unele incertitudini legate de China, care pe termen lung este confruntată cu trei factori, care pot influența rata de crșetere a economiei. Aceștia ar fi dimensiunea forței de muncă, stocul de capital și productivitatea, toți având un viitor nesigur pentru Beijing.

Statele Unite se tem de un dezastru natural venit din spațiu: ”Ar distruge complet rețeaua electrică și comunicațiile” VIDEO

...citeste mai departe despre "China va deveni puterea economică numărul unu în lume: Când va depăși Statele Unite VIDEO" pe Ziare.com
Facebook ShareTweet
 Miercuri, 18 August 2021, ora 11:43

 Articol citit de 690 ori

Versiuni: mobil  /  Web
Contact  |  Ajutor
Platforma pentru solutionarea online a litigiilor