Comoara ascunsă pe fundul oceanelor: Valorează 700 de trilioane de dolari VIDEO

Marti, 11 Aprilie 2023, ora 02:00
25 citiri
Comoara ascunsă pe fundul oceanelor: Valorează 700 de trilioane de dolari VIDEO
În adâncurile oceanelor există cantități colosale de aur FOTO: Science Daily

Edward Sonstadt, un chimist din Marea Britanie, a reușit să facă o descoperire de senzație: o comoară de care nimeni nu știe și care se află undeva în adâncul oceanelor. Ea nu a fost extrasă de acolo nici până astăzi, iar cele 20 de milioane de tone estimate a fi sub ape valorează aproximativ 700 de trilioane de dolari. În plus, mai există și alte circa 57.000 de tone de aur în subsolul Pământului, care așteaptă a fi scoase la lumină.

De-a lungul secolelor au fost mulți cercetători sau vânători de comori care au vrut să aducă la suprafață aurul din oceane, dar ei nu au reușit datorită faptului că nu au găsit o tehnologie adecvată, sustenabilă, potrivit Sci Tech Daily.

Primul care a descoperit existența aurului în adâncurile oceanelor din întreaga lume a fost Edward Sonstadt, în anul 1872, dar el nu a întreprins nimic în acest sens, pentru a se îmbogăți.

O stare nebăgată în seamă de oameni lovește mortal: Risc de atac vascular cerebral cu 500% mai mare față de normal VIDEO

În premieră, a încercat pastorul Prescott Ford Jernegan din New England, regiune din nordul Statelor Unite, de astăzi, care a construit o cutie de lemn cu găuri în ea și care avea în interior un strat de mercur solid, amestecat cu un ingredient secret.

În 1900, inventatorul Henry Clay Bull a depus un brevet privind o metodă de extragere a aurului din apă, dar nici el nu a reușit să se îmbogățească.

În anul 1990, cercetătorii au descoperit, în urma unui studiu, că există aproximativ un gram de aur în fiecare sută de milioane de tone de apă de mare sau din ocean. Oamenii de știință au calculat că oceanele din întreaga lume conțin 20 de milioane de tone de aur, conform Forbes.

Cantitatea de aur aflată ascunsă în oceanele de pe Pământ este suficientă pentru a oferi fiecărui locuitor al planetei noastre, aproximativ 2,5 kilograme de aur. Însă, extragerea aurului din adâncuri necesită tehnologii speciale, care până în prezent nu sunt sustenabile.

O țară unde au fugit zeci de mii de ruși anunță schimbări: Ia o măsură drastică față de Moscova

În plus, trebuie menționat faptul că toată cantitatea de aur estimată din subsolul Pământului, în afara oceanelor, s-ar încadra într-un cub de 23 x 23 de metri. În ciuda faptului că există numeroase tehnologii de exploatare a minelor de aur de la sol, oamenii nu au reușit să scoată toate comorile la suprafa ...citeste mai departe despre "Comoara ascunsă pe fundul oceanelor: Valorează 700 de trilioane de dolari VIDEO" pe Ziare.com

Prețul aurului a explodat din nou, atingând un nou record. Cât a ajuns să coste un gram
Prețul aurului a explodat din nou, atingând un nou record. Cât a ajuns să coste un gram
Moneda naţională s-a depreciat joi, 28 martie, în raport cu euro, care a fost calculat de Banca Naţională a României la 4,9730 lei, în urcare cu 0,20 bani (0,04%) faţă de cotaţia...
#descoperire aur, #aur ocean, #bogatie aur, #aur, #aur fundul oceanului, #comoara aur, #bogatie globala, #rezerve aur , #Stiri International