Concedieri masive anuntate de o corporatie din domeniul energiei. Cand incep disponibilizarile

Miercuri, 03 Februarie 2021, ora 14:02
944 citiri
Concedieri masive anuntate de o corporatie din domeniul energiei. Cand incep disponibilizarile
Siemens Energy detine 67% din Siemens Gamesa/Captura Youtube

Compania Siemens Energy a anuntat ca va disponibiliza 7.800 de angajati pana in 2025, pentru a-si spori marja de profit si competitivitatea.

"Piata energiei este intr-o schimbare semnificativa, ceea ce ne ofera oportunitati dar, in acelasi timp, ne provoaca dificultati majore. Vom lua aceste masuri in cel mai responsabil mod din punct de vedere social", a afirmat directorul general Christian Bruch.

In trimestrul patru din 2020, reducerile de costuri au ajutat Siemens Energy sa redevina profitabila, compania inregistrand un profit net de 99 de milioane de euro, dupa ce in precedentul an raportase pierderi de 195 de milioane de euro.

La cat vor ajunge costurile de restructurare

Cele mai multe reduceri de locuri de munca vor fi implementate pana in 2023, ceea ce va duce la costuri de restructurare de milioane de euro in anii fiscali 2020 - 2023, se arata in comunicatul Siemens Energy.

Prin reducerea costurilor, Siemens Energy spera sa-si atinga obiectivele financiare in 2023, ce prevad o marja de profit operational intre 6,5% si 8,5%.

Siemens Energy detine 67% din Siemens Gamesa

Siemens si-a separat activitatile din energie pentru a se concentra pe operatiunile sale de baza. Siemens Energy, care produce turbine cu gaz si sisteme de transmisie, are aproximativ 90.000 de angajati.

Siemens Energy detine 67% din Siemens Gamesa, al doilea producator global de turbine eoliene, si concureaza cu General Electric (SUA) si Mitsubishi Heavy Industries (Japonia).

Compania Siemens, prezenta de 114 ani in Romania, opereaza aici patru fabrici si sase centre de cercetare-dezvoltare si hub-uri regionale, avand peste 2.200 de angajati.

Cine este Alexander Zudor, actorul acuzat ca viola femei in lift. A jucat in spoturi alaturi de copii si a pozat pentru coperta unei cartiFilozoful Gabriel Liiceanu castiga procesul cu Mihai Gadea si Antena 3. Prezentatorul si televiziunea trebuie sa-i plateasca daune moraleTraian Berbeceanu, prima reactie dupa ce a aflat ca USR-PLUS va numi un nou prefect al CapitaleiScandaloasa "circulara pentru romani" din punctele vamale ale Mexicului. "Este foarte ciudat ca nimeni nu vorbeste"Bianca Andreescu s-a retras de la turneul din Australia si a dat programul peste cap. Sorana Cirstea are o noua adversara ...citeste mai departe despre "Concedieri masive anuntate de o corporatie din domeniul energiei. Cand incep disponibilizarile" pe Ziare.com

Vești proaste pentru angajații Tarom. Compania intră în reorganizare economică
Vești proaste pentru angajații Tarom. Compania intră în reorganizare economică
Ministrul Transporturilor, Sorin Grindeanu, a declarat miercuri, 24 aprilie, la Tulcea, că TAROM va primi până la finele lunii ajutor din partea Comisiei Europene şi apoi va intra într-o...
O multinațională germană inaugurează un nou birou în România, după ce a anunțat concedieri la nivel global
O multinațională germană inaugurează un nou birou în România, după ce a anunțat concedieri la nivel global
Compania multinațională de inginerie Bosch a inaugurat marți, 23 aprilie, cel de-al doilea birou din Cluj-Napoca, în cadrul centrului său de inginerie. La nivel de grup, Bosch a anunțat, la...
#Siemens, #Siemens Romania, #concedieri, #Siemens energie solara, #disponibilizari , #Stiri International