Ce propuneri au cetățenii UE pentru un bloc comunitar unitar: impozitarea marilor companii, reducerea deșeurilor și digitalizarea

Luni, 08 Noiembrie 2021, ora 04:26
565 citiri
Ce propuneri au cetățenii UE pentru un bloc comunitar unitar: impozitarea marilor companii, reducerea deșeurilor și digitalizarea
FOTO pixabay.com

Întâlnirea online a cetățenilor UE de duminică, 7 noiembrie, a abordat mai multe subiecte: o economie mai puternică, echitate socială și transformare digitală. Cetățenii UE au propus o serie de soluții practice la problemele cu care blocul comunitar se confruntă în prezent.

În ceea ce privește accesul tinerilor pe piața muncii, care este esențial pentru viitorul comunității europene, este importantă munca de acasă și reglementarea acesteia.

Un alt subiect de interes pentru europeni este procesarea deșeurilor digitale, în contextul tranziției către energia verde. Când vorbim despre acumulatori si baterii, trebuie găsite soluții de reciclare eficiente și trebuie analizate și alte opinii suplimentare din partea experților, consideră cetățenii europeni.

În ceea ce privește consumul la nivelul Uniunii Europene, cetățenii sunt de părere că obiceiurile trebuie să tindă spre nivelul de zero deșeuri și că nu există altă opțiune pentru bunăstarea socială. Unii dintre cetățenii europeni vor să fie impuse amenzi pentru companiile care nu impun reguli ecologice. De asemenea, aceștia vir subvenții pentru IMM-urile care mizează pe energia verde. În plus, s-a discutat intens despre impozitatea multinaționalelor și ca exemplu a fost dată compania Amazon. O altă propunere a fost impozitarea progresiva.

O problemă care s-a discutat în cadrul panelului a fost internetul și dificultățile cu care se confruntă vârstnicii în lumea digitală. S a propus sa se creeze o inițiativă similară cu cea din Italia, unde există oameni pe care vârstnicii îi deleagă în acțiunile digitale.

În ceea ce privește egalitatea de drepturi, mulți europeni participanți la dezbateri au spus că vor să existe incluziune si echitate. Inegalitățile salariale, problema găsirii unei locuințe, mai ales pt tineri, și sprijinul din partea statului acordat anumitor grupuri se numără printre subiectele de interes la nivelul comunității UE.

Diferențele salariale între sexe si diferențele în nivelul de educație, de la o țară la alta, a fost un alt subiect intens dezbătut. S-a subliniat nevoia unor mecanisme care să ajute tinerii dezavantajați. Un alt aspect important pentru tinerii UE este promovarea echivalării diplomelor academice, prin care se poate ajunge la găsirea unui loc de muncă mai bun la nivelul comunității europene.

În ceea ce privește digitalizarea, cetățenii europeni ...citeste mai departe despre "Ce propuneri au cetățenii UE pentru un bloc comunitar unitar: impozitarea marilor companii, reducerea deșeurilor și digitalizarea" pe Ziare.com

#digitalizare, #energie verde, #reciclare , #Stiri International