Coronavirus: Numarul contagierilor din Belgia, in scadere pentru prima oara

Miercuri, 04 Noiembrie 2020, ora 17:04
584 citiri
Coronavirus: Numarul contagierilor din Belgia, in scadere pentru prima oara
Imagine de arhiva

Dupa doua luni de crestere constanta a cazurilor de infectare cu noul coronavirus, devenind astfel tara cea mai afectata din Europa de pandemia de COVID-19, Belgia asista la o reducere a numarului de contagieri pe masura ce se remarca efectul restrictiilor progresive impuse pentru a frana raspandirea virusului, relateaza EFE.

"Am constatat (luni) aspecte pozitive in evolutia cifrelor si din fericire aceasta tendinta pozitiva pare sa se confirme", a declarat virusologul Yves van Lanthem, cel care sustine conferintele nationale de presa privind situatia COVID-19.

Desi in Belgia incidenta ramane cea mai ridicata din Europa, cu 1.775 noi cazuri la 100.000 de locuitori in ultimele 14 zile, media saptamanala a persoanelor infectate cu Sars-CoV-2 a scazut cu 4%, marcand prima descrestere din acest al doilea val de COVID-19.

Tendinta pare sa confirme o ameliorarea a situatiei, conform datelor recente, in care se remarca efectul restrictiilor care s-au aplicat progresiv in ultimele saptamani, precum interdictia de circulatie pe timpul noptii, inchiderea restaurantelor, a barurilor, a centrelor de agrement, de sport si de cultura, precum si obligatia desfasurarii activitatii profesionale la domiciliu.

"Datele arata ca masurile aplicate functioneaza", a spus Yves van Lanthem.

Incepand de luni a fost suspendata si activitatea centrelor comerciale neesentiale, o masura al carei impact asupra situatiei epidemiologice ar putea fi observat la sfarsitul saptamanii viitoare.

Internarile in spitale sunt in continuare in crestere, in medie cu 26%, iar in sectiile de terapie intensiva cu 4%. Autoritatile belgiene, care au inceput sa transfere bolnavi in Germania, au fixat la 2.000 numarul paturilor disponibile la terapie intensiva, limita pentru a impiedica colapsul sistemului sanitar.

Numarul deceselor continua de asemenea sa creasca cu 75% saptamanal - o medie de 163 de decese pe zi.

Belgia a inregistrat in total 12.126 decese de la declansarea pandemiei.

Este in crestere si rata infectarilor, cu 6,3% saptamanal, ajungand la 28,8% la scara nationala, cu o medie de 48% la Liege si 37% la Bruxelles. ...citeste mai departe despre "Coronavirus: Numarul contagierilor din Belgia, in scadere pentru prima oara" pe Ziare.com

Fondul Monetar Internațional a luat în vizor trei dintre cele mai dezvoltate țări din Europa. Avertisment transmis și obiective clare trasate
Fondul Monetar Internațional a luat în vizor trei dintre cele mai dezvoltate țări din Europa. Avertisment transmis și obiective clare trasate
Italia şi Franţa ar trebui să reducă cheltuielile mai repede decât intenţionează în prezent, pentru a ţine datoriile publice sub control, în timp ce Germania ar trebui să aloce fonduri...
#coronavirus, #covid, #stiri internationale, #Belgia, #Europa, #pandemie, #restrictii , #Stiri International