Business24
Economie  Afaceri  Bani  IT  Life 
International > Stiri International
A   A   A

Efectele economice ale preluării puterii de către talibani în Afganistan: alimentele s-au scumpit cu 50%, iar benzina cu 75%

Efectele economice ale preluării puterii de către talibani în Afganistan: alimentele s-au scumpit cu 50%, iar benzina cu 75%
Angajații publici nu își primesc salariile în Afganistan FOTO captura AlJazeera
Cu majoritatea ajutoarelor internaționale stopate, serviciile guvernamentale afgane nu pot funcționa și angajații publici nu își primesc salariile.
Organizația Națiunilor Unite avertizează că Afganistanul se poate confrunta cu o criză alimentară în decurs de o lună, lăsând una din trei persoane înfometate, în timp ce talibanii încearcă să formeze un nou guvern care să conducă țara.

"Situația, dintr-o perspectivă umanitară, continuă să fie extrem de tensionată", a declarat miercuri Ramiz Alakbarov, coordonatorul umanitar al ONU în Afganistan, adăugând că mai mult de jumătate dintre copiii din țară se luptă deja pentru a găsi de mâncare.

Al Jazeera a aflat că prețurile alimentelor din Afganistan au crescut cu aproximativ 50%, iar benzina cu până la 75%, în ultimele zile.

Cu majoritatea ajutorului internațional închis, Alakbarov a spus că serviciile guvernamentale nu pot funcționa și că angajații publici nu își primesc salariile.

Talibanii nu au format încă un nou guvern, iar recunoașterea lor internațională rămâne în discuție, împiedicând reluarea ajutorului extern.

Miercuri, talibanii au defilat în Kandahar cu o parte din echipamentele militare, inclusiv vehicule blindate, pe care le-au capturat în timpul preluării puterii.

De asemenea, cel puțin un elicopter Black Hawk a zburat recent peste Kandahar, sugerând că cineva din fosta armată afgană era la control, deoarece talibanilor îi lipsesc piloții, potrivit agenției de știri AFP.

Între timp, un zbor Qatar Airways a aterizat în Kabul, purtând o echipă care va ajuta aeroportul să funcționeze din nou ca o linie de salvare. ...citeste mai departe despre "Efectele economice ale preluării puterii de către talibani în Afganistan: alimentele s-au scumpit cu 50%, iar benzina cu 75%" pe Ziare.com
Facebook ShareTweet
 Joi, 02 Septembrie 2021, ora 12:35

 Articol citit de 149 ori

Versiuni: mobil  /  Web
Contact  |  Ajutor
Platforma pentru solutionarea online a litigiilor