Business24
Economie  Afaceri  Bani  IT  Life 
International > Stiri International
A   A   A

Directorul financiar al Huawei, eliberat în urma unui acord SUA-China: „Nimeni nu ar trebui să îl interpreteze ca un impact asupra politicii noastre”

Directorul financiar al Huawei, eliberat în urma unui acord SUA-China: „Nimeni nu ar trebui să îl interpreteze ca un impact asupra politicii noastre”
Acordul a fost convenit vineri, la două săptămîni după ce preşedinţii Xi şi Biden au purtat pe 9 septembrie prima lor conversate telefonică din ultimele luni FOTO Pixabay
Casa Albă a anunţat luni că acordul care a permis eliberarea directorului financiar al Huawei, Meng Wanzhou, săptămâna trecută, nu reprezintă o atenuare a îngrijorărilor legate de comportamentul Chinei, transmite Reuters.
”Impactul este un zero absolut. Nimeni nu ar trebui să îl interpreteze ca un impact asupra politicii noastre”, a declarat purtătorul de cuvânt al Casei Albe, Jen Psaki.

Acordul a fost convenit vineri, la două săptămîni după ce preşedinţii Xi şi Biden au purtat pe 9 septembrie prima lor conversate telefonică din ultimele luni.

Potrivit Casei Albe, Xi a vorbit despre cazul lui Meng, iar Biden a vorbit despre doi candieni, omul de afaceri Michael Spavor şi fostul diplomat Michael Kovrig, care erau reţinuţi în China de mai mult de 100 de zile.

Faptul că cei trei au fost eliberaţi la câteva ore distanţă sugerează că schimbul a fost organizat cu atenţie şi va servi la eliminarea unei surse de tensiune.

Psaki a ţinut să sublinieze că ”acest lucru a fost o decizie legală luată de Departamentul de Justiţie” pentru a ajunge la un acord care a condus la eliberarea lui Meng, care a plecat în China.

Meng, care fusese arestată pe aeroportul din Vancouver în baza unui mandat american, era acuzată de fraudă bancară şi electronică, pentru inducerea în eroare a HSBC, în 2013, în legătură cu afacerile Huawei cu Iranul. ...citeste mai departe despre "Directorul financiar al Huawei, eliberat în urma unui acord SUA-China: „Nimeni nu ar trebui să îl interpreteze ca un impact asupra politicii noastre”" pe Ziare.com
Facebook ShareTweet
 Marti, 28 Septembrie 2021, ora 07:47

 Articol citit de 456 ori

Cele mai citite
Versiuni: mobil  /  Web
Contact  |  Ajutor
Platforma pentru solutionarea online a litigiilor