Apare un nou mijloc de transport pentru bogații planetei. De când va fi funcțional FOTO

Joi, 06 Aprilie 2023, ora 08:53
134 citiri
Apare un nou mijloc de transport pentru bogații planetei. De când va fi funcțional FOTO
Dirijabilul va putea fi folosit peste trei ani FOTO facebook

Airlander este un "dirijabil hibrid", care se deosebește de avioane inclusiv prin faptul că nu are nevoie de o pistă pentru a decola, ci doar de un aerodrom plat.

Nava are lungimea unui teren de fotbal și înălțimea a șase autobuze cu două etaje, iar în interior se află o cabină de pilotaj, dar de restul aeronavei se vor bucura pasagerii.

Airlander 10, proiectat în parteneriat cu Design Q, are o zonă de living mare, cu o zonă de relaxare și un bar.

Nu numai că vor exista ferestre uriașe din sticlă - dintre care unele se deschid - dar există chiar și panouri de sticlă în podea

Oaspeții vor putea sta într-unul dintre cele opt dormitoare, fiecare având un pat dublu și o baie proprie care include toaletă și duș.

Conectivitate completă, WiFi la bordul aeronavei și experiențe de luat masa și de divertisment ar urma să se regăsească, de asemenea, la bordul aeronavei.

Aeronava ar putea fi operațională până în 2026, compania aeriană spaniolă Air Nostrum și unele nave de croazieră de lux fiind interesate.

Tom Grundy, directorul general al Hybrid Air Vehicles, care se află în spatele Airlander, a declarat: "Va fi mai mult ca și cum ai călători pe o navă de croazieră decât într-un avion".

Cei care vor apela la acest mijloc de transport nu trebuie să se aștepte la o călătorie rapidă. Viteza sa maximă va fi de 160 km/h, mult mai mică față de viteza unui avion de pasageri.

Cu toate acestea, dacă se ține cont de congestia aeriană și de timpul redus de îmbarcare, timpul va fi similar cu cel al zborurilor pe distanțe scurte.

Prețul unei astfel de călătorii va fi însă pe măsura luxului.

...citeste mai departe despre "Apare un nou mijloc de transport pentru bogații planetei. De când va fi funcțional FOTO" pe Ziare.com

#dirijabil, #mijloc de transport, #hibrid, #2026, #avion, #croaziara , #Stiri International