Erdogan sfideaza amenintarile americane cu sanctiuni, dupa ce Turcia a testat rachete antiaeriene rusesti S-400

Duminica, 25 Octombrie 2020, ora 20:56
679 citiri
Erdogan sfideaza amenintarile americane cu sanctiuni, dupa ce Turcia a testat rachete antiaeriene rusesti S-400
Presedintele turc Recep Tayyip Erdogan

Presedintele turc Recep Tayyip Erdogan a sfidat duminica amenintarile Washingtonului cu privire la posibile sanctiunii impotriva tarii sale in urma achizitiei si testarii sistemelor antiaeriene rusesti S-400, relateaza AFP.

"Oricare ar fi sanctiunile voastre, nu intarziati sa le aplicati!", a spus Erdogan intr-un discurs retransmis la televiziune din orasul Malatya. "Voi ne spuneti sa expediem inapoi (rachetele) S-400. Dar noi nu suntem un stat tribal, suntem Turcia", a adaugat el.

Statele Unite au avertizat vineri ca relatiile lor Turcia, aliat oficial in cadrul NATO, ar putea avea serios de suferit in urma recentelor teste cu rachete S-400 efectuate de armata turca, Washingtonul avansand inclusiv posibilitatea unor sanctiuni.

Achizitia acestor sisteme antiaeriene de catre Turcia, efectuata in contextul unei apropieri intre Moscova si Ankara, a provocat frictiuni intre guvernul turc si mai multe state occidentale, care invoca incompatibilitatea acestor sisteme cu cele ale NATO sub aspectul inter-operabilitatii.

Dupa livrarea de catre Rusia a primei baterii de rachete S-400 anul trecut, Washingtonul a suspendat participarea Turciei la programul de fabricatie a avionul american multirol de ultima generatie F-35, motivand ca in procesul de instruire a militarilor turci pentru folosirea rachetelor S-400 Rusia ar putea obtine secrete tehnologice ale acestui avion. ...citeste mai departe despre "Erdogan sfideaza amenintarile americane cu sanctiuni, dupa ce Turcia a testat rachete antiaeriene rusesti S-400" pe Ziare.com

#Recep Tayyip Erdogan, #Turcia, #SUA, #Rusia, #rachete , #Stiri International