Focuri de armă într-o uzină Mercedes din Germania. Personalul de securitate al fabricii a imobilizat agresorul UPDATE VIDEO

Joi, 11 Mai 2023, ora 12:37
178 citiri
Focuri de armă într-o uzină Mercedes din Germania. Personalul de securitate al fabricii a imobilizat agresorul UPDATE VIDEO
Polițiștii germani au arestat un suspect FOTO / captură video Twitter Erdketz

Focuri de armă s-au auzit joi dimineața, 11 mai, într-o fabrică Mercedes din sud-vestul Germaniei. Doi oameni au murit. Poliția a arestat un suspect.

UPDATE 12.59 Mai mulţi angajaţi Mercedes care au părăsit fabrica au declarat pentru BILD că atacul ar fi vizat şefii de echipă. Focurile de armă au fost trase în zona biroului acestora, arată news.ro.

Angajaţii primesc îngrijiri psihologice, potrivit unui purtător de cuvânt al poliţiei, dar nu mai există niciun pericol pentru ei.

"Producţia continuă în mod normal, cu excepţia halei în cauză", a transmis compania.

Personalul de securitate de la Mercedes a reacţionat rapid. Paznicii uzinei au reuşit să îl imobilizeze pe atacator şi acesta a fost predat poliţiei care a sosit ulterior.

Apelurile de urgenţă au fost primite de poliţie începând cu ora locală 7.45. Un grup operativ special a izolat zona. Echipele de salvare au fost mobilizate la faţa locului, fiind trimise inclusiv două elicoptere.

Atacatorul ar fi un angajat extern al unei companii de logistică, în vârstă de 53 de ani, potrivit BILD. Poliţia a confiscat arma suspectă a crimei, dar deocamdată nu se ştie despre ce fel de armă este vorba.

Suspectul a fost arestat şi urmează să fie interogat cu privire la crimă şi la motivul crimei. În plus, numeroşi martori sunt interogaţi.

Fabrica este situată la Sindelfingen, oraş din landul Baden-Württemberg, situat la 17 kilometri sud-vest de Stuttgart. Este vorba de Fabrica 56 a producătorului auto, unde se produce şi Clasa S. La acest sit sunt angajate aproximativ 35.000 de persoane, potrivit Reuters.

Știre inițială

Poliția germană intervine joi, 11 mai, la uzina Mercedes din sud-vestul țării, din localitatea Sindelfingen, în urma mai multor apeluri de urgență care raportau împușcături.

O echipă de operațiuni speciale a sigilat locul cu o desfășurare la scară largă, inclusiv două elicoptere și mai mulți medici, arată DW.

„O persoană a fost ucisă, una grav rănită”, anunța inițial ziarul Bild a citat o sursă din poliție. „Motivul este încă neclar. Autorul a fost arestat”, mai arată sursa citată.

Poliția locală preciza pe Twitter că rănitul a murit la spital.

Polizeieinsatz #Sindelfingen1105

Der zunächst Schwerverletzte ist inzwischen im Krankenhaus gestorben.

2 Tote (Männer), keine weiteren Verletzten— Polizei Ludwigsburg (@PolizeiLB) May 11, 2023

Fa ...citeste mai departe despre "Focuri de armă într-o uzină Mercedes din Germania. Personalul de securitate al fabricii a imobilizat agresorul UPDATE VIDEO" pe Ziare.com

#focuri de arma, #Mercedes, #fabrica mercedes, #Germania, #suspect, #arestat , #Stiri International