Business24
Economie  Afaceri  Bani  IT  Life 
International > Stiri International
A   A   A

Forumul Economic Mondial revine la Davos, într-o versiune rară de primăvară. Cât câștigă comunitatea de fiecare dată când evenimentul are loc

Forumul Economic Mondial revine la Davos, într-o versiune rară de primăvară. Cât câștigă comunitatea de fiecare dată când evenimentul are loc
Orașul elvețian Davos este gazda Forumului Economic Mondial FOTO Destination Davos Klosters
Persoanele care sosesc la reuniunea anuală a Forumului Economic Mondial în această lună pot împacheta sandale în loc de clăpari de schi, pentru o versiune rară de primăvară a evenimentului de la Davos, stațiune de schi elvețiană și oraș aflat la cea mai mare altitudine din Europa.
În decembrie, organizatorii au amânat întâlnirea guvernelor, liderilor de afaceri și a altor figuri marcante în domeniul afacerilor, chiar înainte de perioada tradițională din ianuarie, invocând dificultăți de a organiza o conferință în persoană, pe timpul pandemiei de coronavirus, potrivit Reuters.

Organizarea evenimentului după o pauză de doi ani este o veste binevenită pentru localnici, care, potrivit unui studiu din 2017, beneficiază de un câștig de 60 de milioane de dolari de fiecare dată când evenimentul are loc.

"Toți oamenii de aici sunt foarte bucuroși că Forumul Economic Mondial revine acum. Este încă un pas spre normalitate", a declarat Samuel Rosenast, purtătorul de cuvânt al consiliului local de turism.

Pandemia a lovit hotelurile și restaurantele din Davos, ale cărui aer proaspăt și lumină au inspirat lucrarea romancierului german Thomas Mann „Muntele vrăjit”.

„Toată afacerea cu congresul a murit”, a spus Rosenast, menționând că centrul de conferințe din Davos a fost închis de mai bine de un an.

Echipele de construcții au terminat facilitățile de rețea pentru elita de afaceri și politică care va ajunge la conferința din 22-26 mai. Soldații ridică garduri de securitate.

Guvernul elvețian va desfășura până la 5.000 de militari pentru a sprijini poliția locală. Avioanele forțelor aeriene se vor roti din nou deasupra stațiunii, pentru a impune o zonă de excludere aeriană.

Forumul Economic Mondial, cu sediul la Geneva, spune că întâlnirea va reuni peste 2.000 de lideri și experți din întreaga lume, un număr ceva mai mic decât în întâlnirile anterioare. Din cauza războiului din Ucraina, nu au fost invitați membri ai guvernului sau corporațiile mari din Rusia.

Subiectele de pe agendă includ redresarea după pandemie, abordarea schimbărilor climatice, viitorul muncii, accelerarea capitalismului părților interesate și valorificarea noilor tehnologii.

Svea Meyer, care conduce cafeneaua Kaffee Klatsch din Davos aștepta cu nerăbdare o activitate crescută în luna mai, de obicei perioada liniștită dintre sfârșitul sezonului de schi și în ...citeste mai departe despre "Forumul Economic Mondial revine la Davos, într-o versiune rară de primăvară. Cât câștigă comunitatea de fiecare dată când evenimentul are loc" pe Ziare.com
Facebook ShareTweet
 Marti, 17 Mai 2022, ora 11:07

 Articol citit de 891 ori

Cele mai citite
Versiuni: mobil  /  Web
Contact  |  Ajutor
Platforma pentru solutionarea online a litigiilor