Gafa uriașă din videoclipul de promovare turistică a Italiei: ”Irosire obscenă de bani” VIDEO

Miercuri, 26 Aprilie 2023, ora 22:14
20 citiri
Gafa uriașă din videoclipul de promovare turistică a Italiei: ”Irosire obscenă de bani” VIDEO
Ministerul italian al Turismului a lasat un clip de promovare a frumuseților țării cu imagini filmate în Slovenia FOTO captură video YouTube

Ministerul italian al Turismului a fost ridiculizat după ce într-un videoclip oficial menit să atragă turişti în Italia sunt folosite imagini din Slovenia cu oameni care beau vin produs în țara respectivă, relatează CNN.

Videoclipul, care face face parte dintr-o campanie în valoare de nouă milioane de euro (9.91 milioane de dolari), realizată de grupul de comunicare Armando Testa, a fost ironizat de către critici şi pe reţele de socializare încă dinainte să se dezvăluie că a fost filmat în străinătate.

Campania ”Open to Meraviglia” (”Deschis la minuni”) foloseşte ca ”influencer” o Venus computerizată, un simbol al artei italiene, a lui Sandro Botticelli din capodopera Renaşterii ”Naşterea lui Venus”. Această ”Venus” foarte modernă poartă o fustă mini, mănâncă pizza şi prezintă unele dintre cele mai mari atracţii turistice italiene.

Criticul de artă Tomaso Montanari denunţă această campanie publicitară drept ”grotescă” şi o irosire ”obscenă” de bani. Campania este parodiată și de utilizatorii reţelelor de socializare.

Ups, țară greșită!

În filmare apare un grup de tineri care zâmbeşte, într-un patio, la soare, bând vin în ceea ce se presupune a fi un loc tipic italian.

Însă observatori atenţi au văzut că grădina interioară respectivă se află în regiunea Cotar, în Slovenia, aproape de frontiera cu Italia, şi că pe masă se află o sticlă de vin cu o etichetă din Cotar.

Grupul de comunicare Armando Testa nu a comentat imediat aceste acuzaţii.

Ministrul italian al Turismului, Daniela Santanche, membră a Partidului Fratelli d'Italia (FdI, neofascist) al premierului Giorgia Meloni, i-a catalogat pe criticii viceoclipului drept ”snobi”. Folosirea lui Venus drept ”influencer” atrage tineri, a comentat ea. ...citeste mai departe despre "Gafa uriașă din videoclipul de promovare turistică a Italiei: ”Irosire obscenă de bani” VIDEO" pe Ziare.com

#Italia, #videoclip, #promovare turism, #gafa, #Slovenia , #Stiri International