Business24
Economie  Afaceri  Bani  IT  Life 
International > Stiri International
A   A   A

Gata cu Instagram și Tik-Tok fără acordul părinților. Statul care vrea să prevină dependența copiilor de rețelele sociale

Gata cu Instagram și Tik-Tok fără acordul părinților. Statul care vrea să prevină dependența copiilor de rețelele sociale
Legile vor intra în vigoare în martie 2024 FOTO CNS24
Copiii și adolescenții din Utah nu vor mai putea folosi rețelele sociale dacă nu au acordul părinților ca urmare a unei legi semnate pentru a combate dependența de astfel de platforme.
Guvernul republican al lui Spencer Cox a semnat două legi care interzic copiilor sub 18 ani să folosească rețelele sociale între orele 22:30 și 6:30, cerând verificarea vârstei, potrivit AP.

Legile vor intra în vigoare în martie 2024, iar companiile care dețin rețele de socializare ar putea da în judecată guvernul până la acea dată.

Legea din Utah a fost semnată în aceeași zi în care CEO-ul TikTok a depus mărturie în fața Congresului despre efectele platformei asupra sănătății mintale a adolescenților.
Noua Zeelandă a anunţat pe 17 martie că va interzice TikTok pe dispozitivele cu acces la reţeaua parlamentară, invocând temeri legate de securitatea cibernetică şi devenind una dintre ţările care limitează utilizarea aplicaţiei de partajare a videoclipurilor scurte pe dispozitive guvernamentale.

Anterior și Marea Britanie a anunţat că va interzice aplicaţia pe telefoanele guvernamentale.

Preocupările au crescut la nivel global cu privire la posibilitatea ca guvernul chinez să acceseze locul şi datele de contact ale utilizatorilor prin ByteDance, compania mamă din China a TikTok.

Aceste preocupări intense au fost subliniate în această săptămână când administraţia Biden a cerut proprietarilor chinezi ai TikTok să-şi vândă acţiunile sau aplicaţia s-ar putea confrunta cu interdicţie în SUA. ...citeste mai departe despre "Gata cu Instagram și Tik-Tok fără acordul părinților. Statul care vrea să prevină dependența copiilor de rețelele sociale" pe Ziare.com
Facebook ShareTweet
 Vineri, 24 Martie 2023, ora 10:15

 Articol citit de 618 ori

Versiuni: mobil  /  Web
Contact  |  Ajutor
Platforma pentru solutionarea online a litigiilor