Business24
Economie  Afaceri  Bani  IT  Life 
International > Stiri International
A   A   A

Ce tehnologie controversată iau în considerare nemții ca să scape de jugul gazelor rusești. Legătura cu revoluția americană care a schimbat harta energiei

Ce tehnologie controversată iau în considerare nemții ca să scape de jugul gazelor rusești. Legătura cu revoluția americană care a schimbat harta energiei
Tehnologiile neconventionale de fracturare hidraulica sunt interzise in Germania FOTO Pixabay
Din cauza războiului din Ucraina și a creșterii prețurilor la energie, premierul Bavariei, Markus Söder, dorește să se ia în considerare fracturarea hidraulică în Germania. Aceasta este o tehnică de extragere a gazului sau a petrolului care este parțial interzisă în Germania, inclusiv ca urmare a preocupărilor legate de apa potabilă.
Războiul din Ucraina a evidențiat încă o dată dependența Germaniei de gazul rusesc: aproximativ 55% din aprovizionarea cu gaze naturale a Germaniei provine din Rusia. Guvernul federal vrea să schimbe asta cât mai curând posibil și caută furnizori alternativi. Energiile regenerabile urmează să fie, de asemenea, extinse.

Liderul Bavariei, Markus Söder (CSU), a declarat pentru grupul media Funke, încă din aprilie, ca tehnologia de fracking (n.r. fracturare hidraulică) controversată pentru producția de gaze din Germania să fie „examinată cu o minte deschisă”. În ceea ce privește înghețarea importurilor de energie din Rusia, discutată de UE, Germania ar trebui să „examineze dezvoltarea propriilor capacități”, a spus Söder.

La 30 iulie 2022, Söder a abordat din nou inițiativa sa din aprilie și a sugerat să se examineze reluarea fracking-ului în Saxonia Inferioară. „Nimeni nu vrea fracking-ul de ieri. Dar este logic să verificăm dacă există metode noi și prietenoase cu mediul”, a spus Söder, adăugând: „Experții cred că există zăcăminte mari de gaze naturale în special în Saxonia Inferioară”.
Propunerea s-a confruntat cu respingerea premierului Saxoniei Inferioare, Stephan Weil (SPD). Într-un interviu acordat Deutschlandfunk, Weil a spus că fracturarea hidraulică nu va ajuta deloc în situația actuală. Potrivit experților, blocajul energetic va dura aproximativ doi ani.

În Germania, gazul natural a fost extras din gresie încă din anii 1960 folosind fracturarea hidraulică convențională. Cu toate acestea, randamentul este în scădere de ani de zile, deoarece depozitele sunt epuizate.

Gazul este, de asemenea, prezent în interiorul formațiunilor de șist. Potrivit unui studiu al Institutului Federal pentru Geoștiințe și Resurse Naturale, cele mai mari zăcăminte se află în Saxonia Inferioară, pe Rügen, la granițele Baden-Württemberg și Renania-Palatinat și, de asemenea, în Renania de Nord-Westfalia. Acestea ar putea fi exploatate prin fracking neconvențional, care este interzis de lege în Germania.

Proces ...citeste mai departe despre "Ce tehnologie controversată iau în considerare nemții ca să scape de jugul gazelor rusești. Legătura cu revoluția americană care a schimbat harta energiei" pe Ziare.com
Facebook ShareTweet
 Joi, 04 August 2022, ora 21:04

 Articol citit de 660 ori

Cele mai citite
Versiuni: mobil  /  Web
Contact  |  Ajutor
Platforma pentru solutionarea online a litigiilor