Germania ia în calcul suspendarea Schengen și reintroducerea controalelor la granițe din cauza imigrației ilegale

Marti, 09 Mai 2023, ora 18:50
210 citiri
Germania ia în calcul suspendarea Schengen și reintroducerea controalelor la granițe din cauza imigrației ilegale
FOTO Arhivă Ziare.com

După Austria, și Germania vrea controale la frontieră din cauza imigrației ilegale. Acest lucru presupune suspendarea acordului Schengen.

Germania ia în calcul reintroducerea controalelor la granițe, tema fiind pe agenda unui summit de miercuri, 10 mai, de la Berlin. Măsura este criticată de ecologiștii din coaliția care îl susține pe cancelarul Olaf Scholz, ca și de unii vecini ai Germaniei, relatează Deutsche Welle.

Intenția Guvernului de la Berlin și a autorităților landurilor federale de a aplica controale la toate granițele Germaniei, scrie ziarul Bild, care a intrat în posesia unui document ce ar urma să fie analizat miercuri la un summit dedicat migrației, convocat la Berlin de cancelarul Olaf Scholz.

Cancelarul Olaf Scholz ar fi profitat de vizita sa la Parlamentul European de la Strasbourg, de marți, pentru a trimite un mesaj clar în țară, scrie Bild. Acesta și-a informat cei 16 șefi de landuri despre controale la graniță, despre proceduri mai rapide de azil și deportări drept răspuns la cererea de bani din partea acestora pentru a avea grijă de refugiați.

Măsurile pe care le are în vedere cancelarul german ar viza toate intrările în Republica Federală, așa cum se întâmplă în prezent la granița Germaniei cu Austria.

O astfel de decizie ar pune din nou presiune pe acordul Schengen, care prevede deschiderea totală a granițelor între statele membre. Iar România este interesată ca acordul să fie respectat pentru ca pledoaria sa pentru extinderea spațiului Schengen să aibă succes, mai comentează publicația germană.

Documentul care urmează să fie discutat miercuri, de la ora 14.00, ora Berlinului, la sediul Cancelariei federale, include suplimentarea personalului de la frontiere și permanentizarea posturilor de control, dar și inițiativa unui dialog mai intens cu reprezentanții statelor din care provin imigranții ilegali.

Statisticile spun că, exceptând imigrația din Ucraina, numărul refugiaților sosiți în Germania, în primele trei luni ale acestui an, este cu 50% mai mare decât cel înregistrat în 2019, anul de dinainte de pandemie.

Potrivit poliției federale, au existat un total de 19.627 de intrări ilegale în Germania în primul trimestru al anului 2023, scrie Bild. În același timp, Oficiul Federal pentru Migrație și Refugiați a înregistrat aproape 90.000 de cereri de azil. ...citeste mai departe despre "Germania ia în calcul suspendarea Schengen și reintroducerea controalelor la granițe din cauza imigrației ilegale" pe Ziare.com

#Germania, #Schengen, #controale , #Stiri International