In ciuda protestelor, Parlamentul Ungariei a adoptat legea anti-Soros

Marti, 04 Aprilie 2017, ora 16:10
1121 citiri
In ciuda protestelor, Parlamentul Ungariei a adoptat legea anti-Soros
Foto: Facebook/ Orban Viktor

Parlamentul Ungariei a votat, marti, controversata lege care ar putea conduce la inchiderea Universitatii Central Europene (Central European University - CEU), creata in anul 1991 de miliardarul George Soros.

Actul normativ a fost adoptat printr-o procedura de urgenta si a primit 128 de voturi "pentru" si 38 "impotriva", tot 38 de parlamentari abtinandu-se.

Legea prevede in special nerecunoasterea diplomelor emise de institutii de invatamant straine care nu au corespondent si in tarile de origine ale respectivelor institutii.

Acest act normativ a fost conceput special cu dedicatie impotriva CEU si mai prevede ca pentru autorizarea functionarii unei universitati straine este necesar un acord intre Ungaria si statul de origine al respectivei institutii de invatamant, in cazul CEU fiind vorba de SUA, unde insa invatamantul tine de competenta fiecarui stat federal.

Legea a fost insa intampinata cu proteste in capitala Ungariei, dar si in alte tari. Mii de cetateni unguri si straini, profesori, studenti si locuitori ai Budapestei au iesit in strada, duminica, pentru a cere Guvernului sa retraga proiectul de lege.

Premierul de la Budapesta, Viktor Orban, a lansat o ofensiva impotriva miliardarului american de origine ungara George Soros, pe care-l acuza ca se amesteca in politica interna a Ungariei prin intermediul ONG-urilor finantate de el.

Viktor Orban il acuza pe Soros ca plateste in secret pentru a influenta politica UngarieiOrban a scos din nou mii de oameni in strada la Budapesta: Vrea sa inchida o universitate si da vina pe SorosUngaria lanseaza o consultare populara anti-UE intitulata "Sa oprim Bruxelles-ul": Urmeaza mari decizii si lupte! ...citeste mai departe despre "In ciuda protestelor, Parlamentul Ungariei a adoptat legea anti-Soros" pe Ziare.com

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

#Parlament Ungaria lege anti Soros, #Parlament Budapesta lege Soros , #Stiri International