Grecia va angaja cetățeni străini în turism pentru a acoperi lipsa de personal: Peste 80.000 de locuri de muncă sunt vacante în acest an

Miercuri, 22 Martie 2023, ora 10:55
38 citiri
Grecia va angaja cetățeni străini în turism pentru a acoperi lipsa de personal: Peste 80.000 de locuri de muncă sunt vacante în acest an
Cameristă care aranjează patul dintr-o cameră de hotel FOTO Pexels

Afacerile din industria turismului din Grecia vor putea să angajeze angajați din țările terțe pentru a satisface cererile de personal, după ce un proiect de lege relevant a fost revizuit pentru a include acest sector, a anunțat guvernul săptămâna trecută.

Potrivit presei, Bangladesh, Pakistan, Siria și Egiptul sunt țările terțe la care poate apela acum Grecia pentru a acoperi deficitul uriaș de personal, cu peste 80.000 de locuri de muncă vacante în acest an.

În conformitate cu noua decizie ministerială menită să abordeze problema tot mai mare a lipsei de personal, sectorul turismului poate angaja cetățeni din țările terțe pentru a ocupa pozițiile vacante.

Termenii și condițiile vor fi anunțate în curând.

Această veste vine în timp ce sezonul turistic din Grecia se pregătește să înceapă, cu un număr estimat de 75.000 de poziții încă vacante, față de 60.000 în urmă cu un an și față de 53.000 în 2021, în contextul unui număr din ce în ce mai mare de sosiri de turiști, scrie keeptalkinggreece.com.

Profesioniștii și organizațiile din industria turismului s-au plâns în repetate rânduri de lipsa de personal, iar anul trecut guvernul a lansat portalul Serviciului Public de Ocupare (DYPA) care listează posturile disponibile în turism, majoritatea fiind în hoteluri și servicii F&B, potrivit gtp.gr.

Problema lipsei de personal a fost făcută publică anul trecut de fostul președinte al Confederatiei Elene de Turism (SETE), Andreas Andreadis, care a cerut guvernului să ia măsuri imediate, subliniind că "calitatea produsului nostru turistic este în pericol".

Federația Angajaților din Industria Cazării și Turism (POEET) a declarat că motivele pentru care locurile de muncă în turism nu sunt ocupate au de-a face cu condițiile de muncă, salariile și caracterul sezonier al posturilor.

Între timp, hotelierii greci spun că, în ciuda salariilor mai mari, nu reușesc să găsească personal precum chelneri, cameriste, grădinari și paznici.

În 2021, conform unui raport al INSETE, 22% sau unul din cinci posturi la hotelurile din Grecia au rămas vacante.

Anul trecut, Kikilias a anunțat deschiderea a 50.000 de locuri de muncă în turism, oferite expaților greci sau refugiaților ucraineni, în timp ce o organizație locală din turism a propus recrutarea pensionarilor și a profesorilor pentru a acoperi deficitul de personal.

În contextul legii revizuite, s ...citeste mai departe despre "Grecia va angaja cetățeni străini în turism pentru a acoperi lipsa de personal: Peste 80.000 de locuri de muncă sunt vacante în acest an" pe Ziare.com

#Grecia, #industria turismului, #angajari, #cetateni straini, #locuri de munca vacante , #Stiri International