Insule ”plocon” pentru Arabia Saudită dacă va crește producția de petrol. Planul SUA pentru neutralizarea Rusiei

Marti, 21 Iunie 2022, ora 07:48
514 citiri
Insule ”plocon” pentru Arabia Saudită dacă va crește producția de petrol. Planul SUA pentru neutralizarea Rusiei
Insule Sanafir și Tiran sunt situate în Marea Roșie FOTO Google Maps

Statele Unite vor ca absenta Rusiei sa nu se observe pe piata petrolului, iar pentru aceasta este necesar sa se rezolve problema principala - scaderea pretului "aurului negru".

In acest sens Casa Alba a apelat la Arabia Saudita si Emiratele Arabe Unite si vrea sa ceara acestor tari sa creasca productia de petrol, ceea ce va duce la scaderea preturilor la combustibili.

Americanii sunt chiar pregatiti sa atraga Israelul si Egiptul oferindu-le sauditilor cele doua insule Sanafir si Tiran din Marea Rosie.

Aceste teritorii sunt controlate de Egipt, dar se pare ca americanii au convenit deja cu Cairo in prealabil, relateaza Bloomberg.

Autoritatile din Arabia Saudita sunt inca lente, deoarece sunt obisnuite doar sa scada productia de petrol pentru a creste/stabiliza preturile. Asa a fost atunci cand Riadul, in cadrul OPEC+, a convenit cu Moscova in 2017 si, de asemenea, dupa declansarea pandemiei de coronavirus in 2020.

Statele Unite au trecut si la vanzarea rezervelor strategice de petrol, estimate initial la 650 de milioane de barili. ...citeste mai departe despre "Insule "plocon" pentru Arabia Saudita daca va creste productia de petrol. Planul SUA pentru neutralizarea Rusiei" pe Ziare.com

#insule, #arabia saudita, #crestere, #productie petrol Arabia Saudita, #neutralizare, #rusia , #Stiri International