Cum își ascunde Putin averea uriașă. Proprietăți de peste 4,5 miliarde de dolari, controlate de apropiați și oligarhi

Marti, 21 Iunie 2022, ora 16:35
508 citiri
Cum își ascunde Putin averea uriașă. Proprietăți de peste 4,5 miliarde de dolari, controlate de apropiați și oligarhi
Palatul lui Vladimir Putin de la Marea Neagră FOTO Wikipedia

Palatele, iahturile și podgoriile primite de președinte Rusiei, Vladimir Putin, de la prieteni și oligarhi sunt gestionate de o rețea informală care deține proprietăți în valoare totală de peste 4,5 miliarde de dolari, relatează The Guardian.

Informația a fost făcută publică în contextul în care Occidentul l-a acuzat de liderul de la Kremlin că a adunat o avere uriașă, însă nu a avut suficiente dovezi care să demonstreze aceste legături.

Investigația făcută publică, realizată de Proiectul de Raportare a Crimei Organizate și Corupției și de site-ul de știri Meduza, face legătura între un nume de domeniu de e-mail, cu proprietăți opulente din Rusia, și Putin.

Jurnaliștii de investigații au identificat un grup de 86 de companii, aparent fără legătură între ele, sau organizații fără scop lucrativ care duc la un singur domeniu privat de mail, care este funcțional: LLCInvest.ru.

O urmărire digitală arată că prin acest domeniu comun de e-mail sunt legate mai multe case de vacanță de lux, iahturi, podgorii și alte bunuri, despre care se presupune că sunt folosite de președintele rus. Potrivit înregistrărilor disponibile, toate acestea aparțin sau au fost deținute de persoane, companii și organizații caritabile separate.

O poză a e-mailurilor trimise în septembrie 2021, făcute publice acum, arată că directorii și administratorii asociați cu unele dintre entitățile care dețin și gestionează aceste bunuri au discutat despre afacerile lor ca și când ar face parte din aceeași organizație.

LLCinvest nu este un furnizor de e-mail de tipul celui deschis publicului, precum Yahoo, ci un domeniu privat pe un server găzduit de Moskomsvyaz, companie de telecomunicații care are legături strânse cu Bank Rossiya, aflată sub sancțiunile occidentului și descrisă de Trezoreria SUA drept „banca personală pentru înalți oficiali ai Federației Ruse”.

Un expert anticorupție din Rusia a spus, sub protecția anonimatului, că „LLCInvest arată mai ales ca o cooperativă sau o asociație, în care membrii săi pot face schimb de beneficii și proprietăți” și care au un „management comun”.

Deși nu există o dovadă că toți utilizatorii LLCInvest.ru sunt implicați în gestionarea activelor duc la Putin, serviciul de e-mail arată totuși o cooperare în probleme de personal și de logistică, ca într-o companie.

Proprietățile uriașe asociate cu Putin

...citeste mai departe despre "Cum își ascunde Putin averea uriașă. Proprietăți de peste 4,5 miliarde de dolari, controlate de apropiați și oligarhi" pe Ziare.com

#avere Vladimir Putin, #palat Putin, #proprietati , #Stiri International