Business24
Economie  Afaceri  Bani  IT  Life 
International > Stiri International
A   A   A

Japonia a început să cumpere din nou petrol rusesc. Cum arată cifrele schimburilor comerciale dintre cele două țări

Japonia a început să cumpere din nou petrol rusesc. Cum arată cifrele schimburilor comerciale dintre cele două țări
Guvernul japonez a impus sancțiuni asupra a peste 70 de companii rusești FOTO Twitter
În luna iulie 2022, Japonia a reluat importurile de petrol din Federația Rusă, deși au fost complet oprite în iunie. Cu toate acestea, comparativ cu iulie 2021, aprovizionarea cu materii prime rusești a scăzut cu 65%. Acest lucru este dovedit de datele de la Ministerul de Finanțe al Japoniei.
Agenția a raportat că volumul livrărilor de petrol din Rusia pentru ianuarie-iulie a scăzut cu aproape 22%. De asemenea, se înregistrează o scădere a importului de alte materii prime din Federația Rusă — gaze naturale lichefiate (cu 26,1% în termeni anuali), cărbune (cu 40,1%), minereu (cu 84,9%), cereale (cu 73,1%), legume (60,6%). În același timp, Japonia a început să cumpere mai mult pește și produse din pește din Rusia - cu 21,7% față de iulie anul trecut.

De asemenea, datele Ministerului de Finanțe indică faptul că exportul de mașini din Japonia către Rusia în iulie 2022 a scăzut cu 21,5 la sută, iar piesele de schimb pentru acestea au scăzut cu 70,2 la sută.
În termeni monetari, importurile din Rusia în Japonia au crescut cu 31% pe parcursul anului, până la 1,3 miliarde de dolari, în timp ce exporturile au scăzut cu 49,5%, până la 303 de milioane de dolari. Furnizarea de combustibil mineral din Rusia în termeni valorici a crescut cu 45,1% din cauza creșterii prețurilor la energie.

În luna mai, pe fondul războiului Federației Ruse împotriva Ucrainei, guvernul japonez a impus sancțiuni asupra a peste 70 de companii și a 100 de ruși, inclusiv șeful guvernului rus Mihail Mișustin, fiicele a președintelui rus Vladimir Putin și a rudelor oligarhului Ghenadi Timcenko, care îi este apropiat.

În aceeași lună, autoritățile japoneze au interzis exportul de bunuri de înaltă tehnologie pe teritoriul statului agresor, iar în aprilie și-au anunțat intenția de a abandona treptat achiziționarea cărbunelui rusesc. Din 17 iunie, Japonia a interzis importul de camioane, basculante și alte echipamente și mașini în Rusia. ...citeste mai departe despre "Japonia a început să cumpere din nou petrol rusesc. Cum arată cifrele schimburilor comerciale dintre cele două țări" pe Ziare.com
Facebook ShareTweet
 Miercuri, 17 August 2022, ora 13:41

 Articol citit de 675 ori

Versiuni: mobil  /  Web
Contact  |  Ajutor
Platforma pentru solutionarea online a litigiilor