Medvedev: Marile corporatii de stat vor fi privatizate

Vineri, 05 Iunie 2009, ora 17:19
956 citiri
Medvedev: Marile corporatii de stat vor fi privatizate

Marile corporatii rusesti de stat vor fi inevitabil privatizate si transformate in companii pe actiuni, dupa ce in ultimii ani guvernul rus si-a sporit prezenta in domenii strategice ale economiei, a declarat presedintele Dmitri Medvedev, citat de RIA Novosti.

Implicarea statului in economie a amplificat temerile investitorilor privind cresterea ineficientei si a coruptiei.

"Nu cred ca aceasta este calea de a reforma structura economica. In anumite zone am infiintat corporatii de stat, insa acestea trebuie sa aiba o durata scurta de viata", a precizat Medvedev intr-un interviu pentru cotidianul rus Kommersant, precizeaza Mediafax.

Guvernul controleaza sectoare cheie ale economiei, inclusiv cel petrolier, al transporturilor si productia de autovehicule.

Medvedev a declarat, pentru cotidianul rus, ca, spre exemplu, corporatia infiintata in domeniul constructiei de locuinte si al utilitatilor are ca scop sa opereze pe o durata de cinci ani.

Si alte mari companii de stat trebuie eventual privatizate, cu eceptia Corporatiei pentru Energie Nucleara, a adaugat el.

"Pe termen lung corporatiile de stat trebuie sa devina companii pe actiuni", a afirmat Medvedev.

Presedintele rus a tinut, vineri, un discurs la Forumul Economic desfasurat la Sankt Petersburg, la care participa oameni de afaceri si oficiali din mai multe tari.

 

#actiuni, #corporatii, #medvedev , #Stiri International