Microsoft a anunţat concedierea a 10.000 de angajaţi până la sfârşitul lui martie. Motivele invocate de companie

Miercuri, 18 Ianuarie 2023, ora 17:33
173 citiri
Microsoft a anunţat concedierea a 10.000 de angajaţi până la sfârşitul lui martie. Motivele invocate de companie
Microsoft urmează să-şi publice rezultatele trimestriale la 24 ianuarie FOTO Pixabay

Grupul informatic american Microsoft a anunţat miercuri, 18 ianuarie, o serie de măsuri de economisire, din cauza condiţiilor macroeconomice, inclusiv concedierea a aproximativ 10.000 de angajaţi până la sfârşitul lui martie, reprezentând aproape 5% dintre angajaţii gigantului, relatează AFP.

Grupul explică într-un document bursier că a luat această decizie ”ca răspuns la condiţiile macroerconomice şi schimbării priorităţilor clienţilor”.

Microsoft urmează să-şi publice rezultatele trimestriale la 24 ianuarie.

Cifra sa de afaceri ar urma să crească cu doar 2,7% în decurs de un an, un ritm foarte scăzut al gigantului informatic, obişnuit cu o creştere de două cifre.

În urma unei ”explozii, la începutul pandemiei covid-19, cererea de produse informatice s-a normalizat, o mişcarea accentuată în ultimele luni de o creştere a dobânzilor Băncii centrale americane (Fed).

Microsoft a rezistat, iniţial, mulţumită unui dinamism al informaticii la distanţă (cloud), însă întreprinderile tind să-şi limiteze investiţiile, de câteva luni, de teama unei degradări a economiei.

Mai multe grupuri mari din sectorul tehnologic au efectuat concedieri de amploare - inclusiv Amazon, care a anunţat la începutul lui ianuarie desfiinţarea a peste 18.000 de posturi. ...citeste mai departe despre "Microsoft a anunţat concedierea a 10.000 de angajaţi până la sfârşitul lui martie. Motivele invocate de companie" pe Ziare.com

#Microsoft, #concedieri, #angajati , #Stiri International