Faimoasele muzee ale Vaticanului se redeschid pentru public. Au fost inchise complet trei luni din cauza pandemiei

Duminica, 31 Ianuarie 2021, ora 13:54
745 citiri
Faimoasele muzee ale Vaticanului se redeschid pentru public. Au fost inchise complet trei luni din cauza pandemiei
Imagine din Capela Sixtina FOTO Hepta

Muzeele Vaticanului, care includ faimoasa Capela Sixtina, se vor redeschide incepand de luni, 1 februarie, dupa ce au fost inchise timp de 88 de zile din cauza restrictiilor impuse ca urmare a pandemiei de COVID-19, informeaza AFP.

Colectiile vor putea fi admirate de luni pana sambata, insa vizitatorii vor trebui sa-si rezerve biletele in avans si li se vor aloca intervale orare pentru vizita.

Responsabilii muzeelor au profitat de aceasta inchidere - cea mai lunga de la Al Doilea Razboi Mondial - pentru a efectua lucrari de intretinere si restaurare, cum ar fi curatarea prafului de pe frescele din secolul al XV-lea care impodobeau peretii laterali ai Capelei Sixtine, o bijuterie a muzeelor care atrage circa sase milioane de vizitatori pe an.

Acest anunt vine dupa cel al autoritatilor italiene privind o relaxare a restrictiilor impuse in contextul pandemiei de COVID-19, toate regiunile tarii, cu exceptia a cinci, urmand sa fie plasate de luni in categoria "galbena", cu risc scazut. Aceasta va permite barurilor, restaurantelor, dar si muzeelor, sa se redeschida in timpul zilei.

De asemenea, Colosseum-ul si Forumul Roman vor primi din nou vizitatori incepand de luni, insa ambele situri vor ramane inchise in weekend. ...citeste mai departe despre "Faimoasele muzee ale Vaticanului se redeschid pentru public. Au fost inchise complet trei luni din cauza pandemiei" pe Ziare.com

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

#muzee Vatican, #redeschidere muzee, #capela sixtina vizitare, #conditii muzee , #Stiri International