Parlamentul Croatiei s-a autodizolvat. Vor fi organizate alegeri pana pe 12 iulie

Luni, 18 Mai 2020, ora 18:23
867 citiri
Parlamentul Croatiei s-a autodizolvat. Vor fi organizate alegeri pana pe 12 iulie
Foto: Arhiva Pixabay

Parlamentul Croatiei s-a autodizolvat, luni, dand curs propunerii facute saptamana trecuta de guvern, in vederea organizarii de alegeri legislative pana cel mai tarziu in 12 iulie.

Presedintele croat, Zoran Milanovici, urmeaza sa anunte saptamana aceasta data scrutinului parlamentar. Cele mai probabile date sunt 28 iunie sau 5 iulie, dar exista si optiunile 21 iunie si 12 iulie, transmite Reuters.

Cele mai recente sondaje de opinie arata ca partidul de guvernamant Uniunea Democrata Croata (HDZ, de centru) are un usor avantaj in fata principalei formatiuni de opozitie, Partidul Social Democrat.

Alegerile din Croatia fusesera initial programate la toamna, dar aprecierea pentru HDZ a crescut in contextul numarului relativ redus de cazuri de coronavirus la nivel national, iar multi observatori considera, potrivit Reuters, ca partidul de guvernamant urmareste sa profite electoral de faptul ca epidemia de COVID-19 a fost tinuta sub control.

In Croatia s-au inregistrat 2.226 de cazuri si 95 de decese in urma infectarii cu coronavirus. ...citeste mai departe despre "Parlamentul Croatiei s-a autodizolvat. Vor fi organizate alegeri pana pe 12 iulie" pe Ziare.com

#Parlamentul Croatiei autodizolvat, #Croatia alegeri legislative 12 iulie , #Stiri International