Business24
Economie  Afaceri  Bani  IT  Life 
International > Stiri International
A   A   A

Polonia refuză să închidă o mină de cărbune, în ciuda unei amenzi de 500.000 de euro pe zi aplicate de Uniunea Europeană

Polonia refuză să închidă o mină de cărbune, în ciuda unei amenzi de 500.000 de euro pe zi aplicate de Uniunea Europeană
Guvernul Cehiei afirmă că mina îi afectează comunităţile FOTO Hepta
Polonia s-a angajat luni să menţină în funcţiune mina de cărbune Turow, în pofida unei amenzi de 500.000 de euro pe zi din partea Uniunii Europene, pentru nerespectarea unei decizii judecătoreşti anterioare de a opri activitatea acesteia, transmite Reuters.
Curtea de Justiţie a Uniunii Europene de la Luxemburg a impus amenda luni, la solicitatea Cehiei, care se află în conflict cu Polonia din cauza minei de suprafaţă Turow, aflată lângă graniţa dintre cele două ţări.

Guvernul Cehiei afirmă că mina îi afectează comunităţile.

Mina, care produce lignit, este exploatată de peste un secol, dar s-a extins recent către graniţa cu Cehia.
Amenda ar putea presa Varşovia să caute o soluţie cu Praga în discuţiile bilaterale care au început în iulie, legate de îmbunătăţiri tehnice şi măsuri de limitare a daunelor aduse nivelului apei, a zgomotului şi a poluării atmosferice.

Guvernul polonez a afirmat că amenda impusă luni de instanţa europeană subminează discuţiile respective şi a subliniat că mina Turow, care este o sursă majoră de locuri de muncă li de electricitate pentru regiune, îşi va continua activitatea.

”Amenda menţionată de Curtea de Justiţie a Uniunii Europene este disproporţionată cu situaţia şi nu este justificată de fapte. Subminează procesul actual de a ajunge la un acord amiabil”, a afirmat guvernul polonez într-un comunicat.

Hotărărea judecătorească survine pe fondul altor dispunte între Varşovia şi UE, legate în mare parte de respectarea statului de drept. ...citeste mai departe despre "Polonia refuză să închidă o mină de cărbune, în ciuda unei amenzi de 500.000 de euro pe zi aplicate de Uniunea Europeană" pe Ziare.com
Facebook ShareTweet
 Marti, 21 Septembrie 2021, ora 07:57

 Articol citit de 469 ori

Cele mai citite
Versiuni: mobil  /  Web
Contact  |  Ajutor
Platforma pentru solutionarea online a litigiilor