Pompeo nu exclude ca Putin sa fie invitat la summitul G7. Senatorul democrat Menendez propune interzicerea intrarii in SUA a presedintelui Rusiei

Joi, 02 Iulie 2020, ora 13:11
834 citiri
Pompeo nu exclude ca Putin sa fie invitat la summitul G7. Senatorul democrat Menendez propune interzicerea intrarii in SUA a presedintelui Rusiei
Foto: kremlin.ru

Guvernul presedintelui american Donald Trump reitereaza ca a dat dovada de fermitate fata de Rusia in Afganistan, insa lasa usa deschisa unei participari a lui Vladimir Putin la un summit largit G7, relateaza AFP.

Executivul american este criticat dur dupa ce presa americana a dezvaluit in weekend ca agenti rusi au distribuit bani unor combatanti "apropiati talibanilor" pentru ca acestia sa ucida militari americani sau din NATO in Afganistan.

Trump a negat din nou, miercuri, faptul ca a fost informat de catre serviciile americane de informatii cu privire la acest lucru si a dat asigurari ca sursele nu au fost considerate suficient de solide pentru ca detaliile sa ajunga la el.

"Asta e o munciuna a ziarelor si democratilor", a declarat el postului Fox News. "Sincer, cred ca multi oameni din cadrul serviciilor de informatii nu au crezut ca s-a intamplat cu adevarat".

Insa, potrivit ziarelor, care citeaza surse anonime din cadrul serviciilor americane de informatii, informatiile i-au fost transmise lui Donald Trump, iar Consiliului Securitatii Nationale (NSC) de la Casa Alba a discutat subiectul la sfarsitul lui martie, fara sa angajeze vreo actiune.

La randul sau, seful diplomatiei americane Mike Pompeo a declarat ca nu e "nimic nou" in faptul ca activitatile Rusiei in Afganistan sunt contrare intereselor Statelor Unite, insa a aparat reactia administratiei Trump.

"Noi am luat asta in serios. Am gestionat acest lucru in mod adecvat", a declarat Pompeo, un fost directoral Agentiei Centrale de Informatii (CIA), care s-a abtinut sa faca vreun comentariu despre informatiile dezvaluite de presa americana.

PUTIN LA WASHINGTON?

"Rusii vand arme care pun americanii in pericol de zece ani. Noi ne-am exprimat dezacordul", a adaugat secretarul de Stat american.

"Atunci cand vedem informatii credibile ce sugereaza ca Rusia pune in pericol vieti americane, raspundem in mod serios", a declarat el. "Ii avertizam, le vorbim? Raspunsul este bineinteles ca o facem".

Cu toate acestea, Pomepo nu a exclus ca presedintele rus Vladimir Putin sa fie invitat in Statele Unite.

Trump a propus inca o data, la inceputul lui iunie, ca Putin sa fie invitat la summitul G7, dupa ce Rusia a fost exclusa in 2014 din ceea ce era atunci G8, din cauza ca a anexat Penisnula ucraineana Crimeea.

"Presedintele (Trump) este cel care decide daca vrea sa-l invite (pe Putin) la summit sau nu", a declarat secretarul de Stat american intr-o conferinta de presa.

"El e ...citeste mai departe despre "Pompeo nu exclude ca Putin sa fie invitat la summitul G7. Senatorul democrat Menendez propune interzicerea intrarii in SUA a presedintelui Rusiei" pe Ziare.com

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

China folosește inteligența artificială pentru a influența alegerile din SUA
China folosește inteligența artificială pentru a influența alegerile din SUA
Potrivit unui raport recent publicat de Microsoft Threat Analysis Center (MTAC), atât China cât și Coreea de Nord intensifică eforturile de a influența procesul electoral din Statele Unite ale...
#Donald Trump, #putin, #mike pompeo, #Rusia, #SUA, #Afganistan, #Crimeea , #Stiri International