Presedintele Ungariei a promulgat legea care ar putea duce la inchiderea universitatii lui Soros

Luni, 10 Aprilie 2017, ora 22:51
2856 citiri

Presedintele Ungariei, Janos Ader, a promulgat luni o lege controversata care stabileste noi cerinte pentru universitatile straine si care ar putea duce la inchiderea Universitatii Central-Europene (CEU), institutie finantata de miliardarul american de origine ungara George Soros.

Intr-o declaratie acordata agentiei de presa MTI, Ader si-a exprimat convingerea ca noua lege nu incalca libertatea academica si legislatia internationala. El a cerut guvernului de la Budapesta sa discute cu universitatile pasii de urmat.

In ciuda protestelor publice, legea a fost promulgata de Executivul condus de premierul Viktor Orban dupa o procedura rapida. Actul normativ prevede nerecunoasterea diplomelor emise de institutii de invatamant straine care nu au corespondent in tarile de origine ale respectivelor institutii.

In capitala Ungariei, zeci de mii de manifestanti i-au cerut duminica presedintelui sa nu promulge legea. Termenul pentru semnatura prezidentiala expira luni, la miezul noptii.

CEU, cu predare in engleza, s-a deschis la Budapesta in 1991.

Universitatea din Bucuresti cere Budapestei sa lase in pace universitatea finantata de SorosMars de solidaritate cu Universitatea lui Soros din Ungaria, la BucurestiKelemen Hunor il critica pe Viktor Orban, dupa votarea legii care ar putea inchide universitatea lui Soros din UngariaPrimarul Falca ofera universitatii lui Soros sa se mute de la Budapesta la AradPrimarii PNL din Ardeal se intrec sa invite universitatea lui Soros sa se mute in Romania ...citeste mai departe despre "Presedintele Ungariei a promulgat legea care ar putea duce la inchiderea universitatii lui Soros" pe Ziare.com

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

#promulgare lege universitate Soros, #inchidere universitate Soros Budapesta , #Stiri International