Prima tara din UE care declara sfarsitul epidemiei si isi deschide frontierele

Vineri, 15 Mai 2020, ora 15:20
1311 citiri
Prima tara din UE care declara sfarsitul epidemiei si isi deschide frontierele
Foto: Arhiva Ziare.com

Slovenia a proclamat sfarsitul epidemiei de COVID-19 pe teritoriul sau si si-a redeschis frontierele, chiar daca unele masuri preventive raman in vigoare.

"Astazi Slovenia are cea mai buna situatie clinica din Europa, ceea ce ne permite sa punem capat starii epidemice" declarate pe 12 martie in tara, a afirmat joi premierul sloven Janez Jansa, informeaza AFP.

Frontierele Sloveniei vor fi redeschise pentru toti cetatenii UE, in timp ce cetatenii altor state vor trebui sa stea in carantina.

Slovenia, tara cu 2 milioane de locuitori ce se invecineaza cu Italia, Croatia si Austria, a inregistrat in total 1.500 de contaminari si 103 de decese de COVID-19, cu putine noi contaminari in ultimele zile.

Unele restrictii vor ramane in vigoare, cum ar fi interdictia de adunari publice, obligativitatea de a purta masca si respectarea regulilor de distantare sociala.

Mai devreme in cursul acestei saptamani, guvernul sloven a anuntat ridicarea celor mai multe restrictii incepand de saptamana viitoare, printre care redeschiderea centrelor comerciale si a hotelurilor cu mai putin de 30 de paturi.

Potrivit radioului public sloven, prin declararea sfarsitului epidemiei statul evita prelungirea automata, pana la sfarsitul lui iunie, a unui set de masuri de sustinere economica votate pentru a ajuta populatia si afacerile. Prin urmare, aceste masuri se vor incheia la sfarsitul lunii mai. ...citeste mai departe despre "Prima tara din UE care declara sfarsitul epidemiei si isi deschide frontierele" pe Ziare.com

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

#Slovenia epidemie coronavirus, #Slovenia deschis frontiere , #Stiri International