Business24
Economie  Afaceri  Bani  IT  Life 
International > Stiri International
A   A   A

Povestea românului care a ajuns întâmplător primar în Spania. Aurel Truță, în fața celui de-al treilea mandat

Povestea românului care a ajuns întâmplător primar în Spania. Aurel Truță, în fața celui de-al treilea mandat
Aurel Truță a fost premiat de ambasadorul George Bologan. Foto: Ambasada României în Spania
Un român administrează de 7 ani o localitate din Spania. Aurel Truță, originar din Alba Iulia, este primul și singurul primar de naționalitate română din această țară. În 2023 sunt alegeri locale în Spania, iar Aurel Truță are șanse mari să câștige un nou mandat de primar al localității Paramo de Boedo.
Aurel Truţă are 46 de ani şi a ajuns în Páramo de Boedo ca să efectueze nişte lucrări de construcţii. I-a plăcut atât de mult satul încât a cumpărat o casă şi s-a stabilit acolo. Între timp, a renovat primăria şi a amenajat un cabinet medical pentru localnici. A fost ales primar, pentru al doilea mandat, la alegerile locale din 2019. A plecat din România în urmă cu 23 de ani, iar de 15 ani este stabilit cu familia în Páramo de Boedo.

Nu s-a gândit nicio clipă că va ajunge primar într-o ţară străină, la 3.000 km de oraşul natal. În primul său mandat, numărul locuitorilor a crescut de la 98 la 126 în principal datorită îmbunătăţirii condiţiilor de locuire şi de viaţă.

„Este foarte plăcut să vezi că oamenii te iubesc”, spune Aurel Truţă despre locuitorii comunităţii pe care o administrează, aceasta fiind de altfel singura răsplată pe care o poate primi ca primar într-un oraş mic, deoarece în Spania edilii comunităţilor mici nu primesc salarii sau remuneraţii.

Foto: Ambasada României în Spania

Spune că a obţinut ”mai mult sau mai puţin” tot ce avea în minte când s-a angajat în această aventură. Printre realizările sale se evidenţiază modernizarea sistemului de canalizare în localitatea aparţinătoare Zorita del Páramo, care ”avea ţevi foarte vechi”; lucrările de reabilitare a bisericii din sat; amenajarea drumului dintre Páramo de Boedo şi Villaneceriel; curăţarea cursului râului Boedo, care aştepta o toaletare de mai bine de 30 de ani. Dar cel mai mândru se declară de faptul că localitatea pe care o conduce a crescut şi că s-au născut din nou copii, după mulți ani, inclusiv fiica sa.

Premiat de Ambasada României în Spania
Recent, Aurel Truță a fost premiat marţi de către ambasadorul României în Regatul Spaniei, George Bologan. Premiul a fost acordat „în semn de apreciere şi recunoştinţă pentru implicarea activă în dezvoltarea şi consolidarea relaţiilor româno-spaniole şi a dezvoltării sentimentului de cetăţenie europeană”. Ceremonia înmânării Diplomei de excelenţă a avut loc la sediu ...citeste mai departe despre "Povestea românului care a ajuns întâmplător primar în Spania. Aurel Truță, în fața celui de-al treilea mandat" pe Ziare.com
Facebook ShareTweet
 Joi, 23 Iunie 2022, ora 04:00

 Articol citit de 524 ori

Versiuni: mobil  /  Web
Contact  |  Ajutor
Platforma pentru solutionarea online a litigiilor