Business24
Economie  Afaceri  Bani  IT  Life 
International > Stiri International
A   A   A

Propuneri esențiale pentru refacerea ecosistemului natural din Europa. Reducerea pesticidelor cu 50% până în 2030

Propuneri esențiale pentru refacerea ecosistemului natural din Europa. Reducerea pesticidelor cu 50% până în 2030
Pelicani în Delta Dunării FOTO Andrei Prodan/Pixabay
Comisia Europeană a adoptat propuneri esențiale pentru refacerea ecosistemelor deteriorate și readucerea naturii în întreaga Europă, de la terenuri agricole și mări, la păduri și medii urbane.
Comisia propune, de asemenea, reducerea utilizării pesticidelor chimice cu 50% până în 2030. Acestea sunt propunerile legislative emblematice pentru a urma strategiile privind biodiversitatea și conceptul de la fermă la mâncare și vor contribui la asigurarea rezistenței și securității aprovizionării cu alimente în UE și în întreaga lume.

Propunerea de lege pentru restaurarea naturii este un pas cheie în evitarea colapsului ecosistemului și prevenirea celor mai grave efecte ale schimbărilor climatice și pierderii biodiversității. Restaurarea zonelor umede, râurilor, pădurilor, pășunilor, ecosistemelor marine, mediilor urbane și a speciilor pe care le găzduiesc din UE este o investiție crucială și eficientă din punct de vedere al costurilor: în securitatea alimentară, reziliența climatică, sănătatea și bunăstarea noastră. În același sens, noile norme privind pesticidele chimice vor reduce amprenta de mediu a sistemului alimentar al UE, vor proteja sănătatea și bunăstarea cetățenilor și lucrătorilor agricoli și vor contribui la atenuarea pierderilor economice pe care le suferim deja din cauza declinului solului.
Legea refacerii naturii pentru a repara daunele aduse naturii Europei până în 2050

Comisia propune miercuri, 22 iunie, prima legislație care vizează în mod explicit restaurarea naturii Europei, repararea a 80% din habitatele europene care sunt în stare proastă și readucerea naturii în toate ecosistemele, de la pădure și terenurile agricole până la cele marine, ecosistemele de apă dulce și urbane. Conform acestei propuneri de lege privind restaurarea naturii, fiecărui stat membru i se vor aplica obiective obligatorii din punct de vedere juridic pentru restaurarea naturii în diferite ecosisteme, completând legile existente. Scopul este de a acoperi cel puțin 20% din zonele terestre și maritime ale UE până în 2030 cu măsuri de restaurare a naturii și, în cele din urmă, extinderea acestora la toate ecosistemele care au nevoie de restaurare până în 2050.

Legea va extinde experiențele existente în ceea ce privește măsurile de restaurare a naturii, cum ar fi resălbăticirea, refacerea copacilor, ecologizarea orașelor și a infrastructurii sau eliminarea po ...citeste mai departe despre "Propuneri esențiale pentru refacerea ecosistemului natural din Europa. Reducerea pesticidelor cu 50% până în 2030" pe Ziare.com
Facebook ShareTweet
 Miercuri, 22 Iunie 2022, ora 23:52

 Articol citit de 411 ori

Cele mai citite
Versiuni: mobil  /  Web
Contact  |  Ajutor
Platforma pentru solutionarea online a litigiilor