Putin l-a decorat pe seful grupului austriac OMV cu "Ordinul Prieteniei"

Marti, 04 Septembrie 2018, ora 11:04
2655 citiri
Putin l-a decorat pe seful grupului austriac OMV cu "Ordinul Prieteniei"
Foto: CC0 Creative Commons

Presedintele rus Vladimir Putin i-a inmanat luni "Ordinul Prieteniei" lui Rainer Seele, directorul executiv al grupului austriac OMV, in contextul intaririi relatiilor dintre cele doua state, transmite dpa.

OMV este actionarul principal al gazoductului Nord Stream 2, care va transporta gaz rusesc direct spre Germania.

Rainer Seele, un german care a implinit 58 de ani la sfarsitul saptamanii trecute, a primit premiul respectiv pentru "intarirea prieteniei si colaborarii intre popoare", se arata in decretul prezidential.

Vladimir Putin a fost invitat de onoare, luna trecuta, la nunta sefei diplomatiei austriece, Karin Kneissl.

La nunta, care s-a desfasurat intr-un cadru rural, in sud-estul Austriei, au luat parte circa o suta de invitati, printre ei numarandu-se si cancelarul conservator Sebastian Kurz, precum si vice-cancelarul Heinz Christian Strache, liderul extremei drepte austriece.

Dupa festivitate, liderul de la Kremlin s-a deplasat in Germania, pentru primul summit bilateral cu cancelarul Angela Merkel de cand Rusia a anexat peninsula ucraineana Crimeea, in 2014.

Ucraina se opune cu vehementa extinderii gazoductului Nord Stream, considerand ca pe aceasta cale este subminata presiunea exercitata de Uniunea Europeana asupra Rusiei pentru a renunta la anexarea Crimeii si a pune capat rebeliunii separatiste proruse din estul tarii.

Ucraina a fost un subiect major in discutiile purtate de Putin si Merkel, cei doi lideri semnalandu-si aprobarea fata de o potentiala misiune a ONU de mentinere a pacii in zonele de conflict din aceasta tara.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

#Putin ordinul prieteniei, #Putin prietenie Austria , #Rusia