Reacţia Casei Albe în cazul punerii sub acuzare a lui Donald Trump. Cum vede Joe Biden situația fostului președinte

Marti, 04 Aprilie 2023, ora 21:28
79 citiri
Reacţia Casei Albe în cazul punerii sub acuzare a lui Donald Trump. Cum vede Joe Biden situația fostului președinte
Casa Albă FOTO Pexeles

Preşedintele Joe Biden este la curent cu punerea sub acuzare a predecesorului său şi va urmări "evident" ştirile, a declarat marţi Casa Albă, care a subliniat însă că nu aceasta este preocuparea principală a şefului statului, relatează CNN.

"Preşedintele îşi va concentra atenţia asupra poporul american, aşa cum face în fiecare zi. Nu este ceva care să fie un punct de maxim interes pentru el. Se va concentra asupra unor lucruri de genul cum să se asigure că vom continua să reducem preţurile pentru poporul american", a declarat secretarul de presă al Casei Albe, Karine Jean-Pierre, ca răspuns la o întrebare a reporterului CNN.

"Bineînţeles, şi aici, pe diverse canale de televiziune, curg ştirile ore şi ore, aşa că, evident, el va prinde o parte din ştiri atunci când va avea un moment de răgaz pentru a se pune la curent cu ce s-a întâmplat în cursul zilei, dar nu acesta este focusul său de astăzi", a spus purtătoarea de cuvânt.

Biden urmează să se întâlnească marţi după-amiază cu Consiliul său pentru ştiinţă şi tehnologie pentru a avea o discuţie despre inteligenţa artificială, în timp ce la Manhattan are loc punerea sub acuzare a fostului preşedinte Trump.

Karine Jean-Pierre a refuzat să comenteze detaliile cazului, dar a reiterat că Biden "nu a fost anunţat" în prealabil cu privire la punerea sub acuzare a fostului său contracandidat şi a fost informat de şeful de cabinet al Casei Albe, Jeff Zients, cu privire la evoluţii, pe măsură ce ele au fost relatate în presă.

Biden a refuzat în repetate rânduri să comenteze cazul, dar a declarat luni, în timp ce se afla în Minnesota, că are încredere în Departamentul de Poliţie din New York şi a răspuns afirmativ atunci când a fost întrebat dacă are încredere în justiţie.

Donald Trump a ajuns marţi după-amiază la tribunalul din Manhattan unde s-a predat şi urmează să fie oficial pus sub acuzare. El a salutat mulţimea strânsă pe trotuarul de vizavi în timp ce a intrat în clădire, dar nu a declarat nimic presei. În schimb, în timp ce se îndrepta către biroul procurorului districtual din Manhattan pentru a se preda, Donald Trump a avut o primă reacţie şi a postat pe reţeaua sa socială, Truth Social: "Mă îndrept spre Lower Manhattan, la tribunal. Pare atât de HALUCINANT - WOW, mă vor ARESTA. Nu-mi vine să cred că se întâmplă asta în America. MAGA!" - a scris fostul preşedinte.

Tr ...citeste mai departe despre "Reacţia Casei Albe în cazul punerii sub acuzare a lui Donald Trump. Cum vede Joe Biden situația fostului președinte" pe Ziare.com

Compania lui Trump debutează pe bursă. Evaluarea de 9 miliarde pare exagerată, spun unii experți
Compania lui Trump debutează pe bursă. Evaluarea de 9 miliarde pare exagerată, spun unii experți
Trump Media, compania fostului președinte american Donald Trump, care deţine reţeaua de socializare Truth Social, debutează marţi, 26 martie, la bursă, pe piaţa NASDAQ, transmite CNBC....
#Casa Alba, #reactie, #acuzare, #Donald Trump , #Stiri International