Redeschiderea scolilor in Danemarca nu a provocat cresterea numarului de infectari

Joi, 28 Mai 2020, ora 15:14
839 citiri
Redeschiderea scolilor in Danemarca nu a provocat cresterea numarului de infectari
Foto: Arhiva Pixabay

Redeschiderea partiala a scolilor in Danemarca nu a condus la o crestere a numarului de infectari cu noul coronavirus in randul tinerilor elevi, a declarat joi un medic specialist in epidemiologia si preventia bolilor infectioase din cadrul Danish Serum Institute, mentionand statistici recente.

Danemarca a fost una dintre primele tari care au relaxat restrictiile pe 15 aprilie dupa o perioada de o luna de izolare la domiciliu, permitand elevilor de pana la clasa a cincea sa revina la cursuri, noteaza Reuters.

"Nu a fost constatat niciun efect negativ in urma redeschiderii scolilor", a declarat Peter Andersen pentru Reuters, mentionand date statistice actualizate miercuri.

Cele mai recente date nu au aratat o crestere semnificativa in ceea ce priveste numarul infectarilor in randul copiilor cu varste cuprinse intre 1 an si 19 ani in saptamanile care au urmat redeschiderii partiale a scolilor.

"Pe baza experientelor preliminarii pe care le-am avut, planificarea redeschiderii s-a dovedit o solutie prudenta", a mai precizat Andersen.

Danemarca propune testarea pentru COVID-19 a tuturor adultilor asimptomaticiDanemarca si Spania au declansat mecanismul de alerta pentru masti periculoase din China. Iata cum arata ...citeste mai departe despre "Redeschiderea scolilor in Danemarca nu a provocat cresterea numarului de infectari" pe Ziare.com

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

#Danemarca deschidere scoli coronavirus, #Danemarca coronavirus , #Stiri International