Reguli noi pentru intrarea in Belgia, inclusiv pentru romani. Anuntul facut de MAE

Joi, 31 Decembrie 2020, ora 23:42
612 citiri
Reguli noi pentru intrarea in Belgia, inclusiv pentru romani. Anuntul facut de MAE
Reguli noi privind carantina impuse de Belgia

Ministerul Afacerilor Externe (MAE) precizeaza ca, potrivit noilor modificari introduse de autoritatile belgiene, care intra in vigoare din 31 decembrie 2020, orice persoana care soseste in Regatul Belgiei dupa o sedere de cel putin 48 de ore intr-o zona rosie, inclusiv Romania, trebuie sa intre in carantina la domiciliu sau intr-o alta locatie declarata de catre persoana in cauza.

Aceasta masura se poate incheia numai dupa efectuarea, in a saptea zi de carantina, a unui test molecular tip PCR cu rezultat negativ pentru infectia cu virusul SARS-CoV-2. Porivit MAE, masura va ramane in vigoare cel putin pana la data de 15 ianuarie 2021.

Totodata, conform informatiilor comunicate de autoritatile belgiene, persoanele rezidente in Regatul Belgiei care se intorc dintr-o zona rosie unde au stat mai mult de 48 de ore trebuie sa efectueze doua teste moleculare tip PCR, respectiv in prima zi si in a saptea zi de carantina. Incepand cu data de 2 ianuarie 2021, aceste persoane vor receptiona un mesaj tip SMS dupa intoarcerea pe teritoriul belgian, care le va permite sa se prezinte la un centru de testare.

Urmatoarele categorii de persoane sunt exceptate de la masura efectuarii carantinei:

- persoanele care indeplinesc functii critice in sectoare esentiale, in baza unui certificat emis de angajator;

- pana pe 4 ianuarie 2021, rezidentii care s-au deplasat in strainatate din motive profesionale pot obtine o derogare in baza unui certificat de la angajator, care sa ateste scopul profesional al calatoriei; incepand cu data de 4 ianuarie 2021, chestionarul de autoevaluare al Formularului de localizare a pasagerilor va lua in considerare calatoriile de afaceri certificate de angajator;

- studentii pot intrerupe carantina, in mod exceptional, doar pentru a sustine un examen.

"Pentru persoanele nerezidente in Regatul Belgiei, ramane in vigoare conditia de a prezenta, atat la imbarcare, cat si la sosirea in acest stat dintr-o zona rosie, inclusiv Romania, rezultatul negativ al unui test molecular tip PCR pentru infectia cu virusul SARS-CoV-2, efectuat cu maximum 72 de ore inaintea sosirii pe teritoriul belgian, intr-un laborator acreditat din statul de provenienta si certificat de un medic sau farmacist biolog, emis intr-una din limbile franceza, neerlandeza, germana sau engleza, in format fizic (imprimat pe hartie) sau electronic (si sa poata fi consultat imediat).

MAE reaminteste ca sunt exceptate de la obligativitatea prezentarii unui test molecular ...citeste mai departe despre "Reguli noi pentru intrarea in Belgia, inclusiv pentru romani. Anuntul facut de MAE" pe Ziare.com

#Belgia, #carantina, #coronavirus, #covid, #epidemie, #pandemie, #zona rosie , #Stiri International