Business24
Economie  Afaceri  Bani  IT  Life 
International > Stiri International
A   A   A

Rusia dă o lovitură cruntă firmelor americane. De ce au intrat Facebook, WhatsApp, Twitter în conflict cu Moscova

Rusia dă o lovitură cruntă firmelor americane. De ce au intrat Facebook, WhatsApp, Twitter în conflict cu Moscova
Rusia amendează firmele americane din Big Tech FOTO: Financial News
Rusia continuă politica sa agresivă la adresa companiilor americane, care activează pe plan național. Cum Moscova vrea să obțină mai mult control asupra internetului, giganții tehnologici americani Facebook, Twitter și WhatsApp au fost amendați, deoarece au refuzat să stocheze datele personale ale utilizatorilor pe servere locale.
Un tribunal din Moscova a sancționat firmele din SUA, pentru nerespectarea unei legi date de guvernul de la Kremlin, care impune stocarea locală a informațiile referitoare la clienți, potrivit RFERL.

Agenția de supraveghere media, Roskomnadzor din Rusia, a anunțat pe 26 august 2021 că o instanță judecătorească din Moscova a amendat WhatsApp cu 4 milioane de ruble (54.150 de dolari), Facebook cu 15 milioane de ruble (203.000 de dolari) și Twitter cu 17 milioane de ruble (230.000 de dolari) pentru încălcarea legii privind stocarea datelor personale.

Președintele Vladimir Putin a acuzat platformele de socializare și alți giganți tehnologici americani că au încălcat legile internetului din Rusia, inclusiv un avertisment către acestea, pentru a le forța să-și deschidă birouri locale.

Putin îi dă o lovitură lui Biden, în Europa: Gazprom, vești proaste pentru țările non-sovietice

În ultimele luni, instanțele de la Moscova au mai amendat Google, Facebook, Twitter, WhatsApp și Telegram, în legătură cu datele cu caracter personal, precum și cu refuzul acestora de a șterge conținut considerat de autorități ca fiind interzis de legile din Rusia.

Conform unei legi date de Kremlin în 2015, toate companiile străine trebuie să păstreze datele despre utilizatori lor ruși pe servere din țară, neavând dreptul de a le transfera pe alte calculatoare externe, scrie Anadolu.

Complotul lui Putin împotriva Statelor Unite: Amestecul perfid al Kremlinului în afacerile americanilor

Rețelele sociale LinkedIn în 2016 și aplicația de mesagerie Telegram în 2018, au fost blocate în Rusia din aceleași motive, însă ultima a fost repusă în drepturi în 2020, după îndeplinirea cerințelor legale. ...citeste mai departe despre "Rusia dă o lovitură cruntă firmelor americane. De ce au intrat Facebook, WhatsApp, Twitter în conflict cu Moscova" pe Ziare.com
Facebook ShareTweet
 Vineri, 27 August 2021, ora 12:40

 Articol citit de 194 ori

Versiuni: mobil  /  Web
Contact  |  Ajutor
Platforma pentru solutionarea online a litigiilor