Sancţiuni împotriva Rusiei: Autorităţile vamale olandeze au imobilizat 14 iahturi în şantierele navale

Miercuri, 06 Aprilie 2022, ora 12:49
970 citiri
Sancţiuni împotriva Rusiei: Autorităţile vamale olandeze au imobilizat 14 iahturi în şantierele navale
Aceste nave nu pot fi livrate, transferate sau exportate FOTO Pixabay

Autorităţile vamale olandeze au imobilizat 14 iahturi în şantierele navale, dintre care douăsprezece în construcţie şi două în întreţinere, care sunt vizate de sancţiunile împotriva Rusiei, a anunţat miercuri, 6 aprilie, ministrul de externe, Wopke Hoekstra, citat de France Presse.

"Având în vedere măsurile actuale, aceste nave nu pot fi livrate, transferate sau exportate în acest moment", a spus el într-o scrisoare către Parlamentul olandez.

Acestea includ nave de lux cu o lungime de peste 35 de metri printre cele 12 aflate în construcţie. Acestea din urmă sunt construite în cinci şantiere navale diferite pentru "beneficiari efectivi ruşi".

"Nu sunt persoane care apar ca atare pe listele europene de sancţiuni, dar având în vedere măsurile actuale, aceste nave nu pot fi furnizate, transferate sau exportate pentru moment", a precizat ministrul.

"Structurile de proprietate ale acestor iahturi sunt în curs de investigare suplimentară", a adăugat el.

Cele două iahturi aflate în întreţinere fac de asemenea obiectul unei anchete mai aprofundate.

"Relaţia unuia dintre aceste iahturi cu o persoană de pe listele de sancţiuni ale UE este în curs de investigare", a spus Hoekstra.

Mai multe ţări europene au anunţat recent confiscarea unor iahturi vizate de sancţiuni de la începutul invaziei ruse din Ucraina la 24 februarie.

"Guvernul subliniază că respectarea şi aplicarea sancţiunilor sunt de mare importanţă", a spus Hoekstra.

Active de aproximativ 516 milioane de euro şi tranzacţii de 155 milioane de euro au fost de asemenea îngheţate în Ţările de Jos, a adăugat ministrul. ...citeste mai departe despre "Sancţiuni împotriva Rusiei: Autorităţile vamale olandeze au imobilizat 14 iahturi în şantierele navale" pe Ziare.com

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

#sanctiuni Rusia, #iahturi, #imobilizare, #Olanda , #Stiri International