Secretarul adjunct al NATO, decorat de Iohannis: Exercitiile Rusiei la Marea Neagra, sursa de ingrijorare

Luni, 29 August 2016, ora 17:53
1481 citiri
Secretarul adjunct al NATO, decorat de Iohannis: Exercitiile Rusiei la Marea Neagra, sursa de ingrijorare
Foto: Captura YouTube

Exercitiile militare spontane ale Rusiei la Marea Neagra reprezinta "o sursa de ingrijorare" si "genereaza potential pentru neintelegeri", a declarat, luni, la Bucuresti, secretarul general adjunct al NATO Alexander Vershbow.

"Aceasta practica (n.r. - exercitiile spontane) este o sursa de ingrijorare pentru Alianta, desigur. Au dreptul de a face aceste exercitii. (...) Acest lucru nu contribuie nici la stabilitate in zona, nici la un mediu de incredere, ci mai degraba genereaza potential pentru neintelegeri. (...) Rusia a facut multe astfel de exercitii spontane in ultimii doi ani. NATO nu a facut aceste exercitii inca de la finalul Razboiului Rece", a spus Vershbow, intr-o conferinta de presa sustinuta la Reuniunea Anuala a Diplomatiei Romanesti.

El a precizat ca o alta sursa de ingrijorare pentru NATO este militarizarea Crimeei, care creeaza riscuri noi pentru aliati.

"Am cerut autoritatilor militare sa ofere sfaturi si optiuni aditionale pentru cai de intarire a prezentei ...citeste mai departe despre "Secretarul adjunct al NATO, decorat de Iohannis: Exercitiile Rusiei la Marea Neagra, sursa de ingrijorare" pe Ziare.com

#NATO exercitii militare Rusia , #Stiri International