Șeful NATO le cere statelor membre să investească mai mult în apărare

Miercuri, 15 Februarie 2023, ora 16:22
590 citiri
Șeful NATO le cere statelor membre să investească mai mult în apărare
Secretarul general al NATO, Jens Stoltenberg FOTO Hepta

Secretarul general al NATO, Jens Stoltenberg, a declarat miercuri, la Bruxelles, la finalul reuniunii miniştrilor apărării din statele membre, că nu s-a ajuns încă la nicio decizie cu privire la un nou angajament privind cheltuielile pentru apărare ale aliaţilor NATO. Cu toate acestea, el a spus că statele membre trebuie să investească mai mult în acest domeniu.

"Este evident că trebuie să cheltuim mai mult", a declarat şeful NATO, adăugând că statele membre ar trebui să se angajeze să cheltuiască cel puţin două procente din produsul intern brut (PIB) pentru apărare, relatează Reuters.

Stoltenberg a mai declarat presei că ţările NATO sporesc producţia de proiectile de artilerie de 155 mm şi că este necesar să crească şi mai mult această producţie pentru a ajuta Ucraina împotriva Rusiei.

Conflictul "devine acum un război de uzură, iar un război de uzură este un război de logistică", a spus el.

De asemenea, Stoltenberg a anunţat că NATO va coordona îmbunătăţirile pentru protecţia infrastructurii critice subacvatice. El s-a referit la sabotajul gazoductelor Nord Stream din septembrie 2022 pentru a explica decizia, spunând că acesta "ne-a reamintit tuturor vulnerabilităţile cu care ne confruntăm". ...citeste mai departe despre "Șeful NATO le cere statelor membre să investească mai mult în apărare" pe Ziare.com

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

#NATO, #aparare, #investie, #armata, #Jens Stoltenberg , #Stiri International