Sfaturile Ambasadei de la Londra pentru romanii care care viziteaza Marea Britanie: Verificati schimbarile la plata cu cardul, roaming-ul si controalele vamale

Duminica, 03 Ianuarie 2021, ora 20:28
754 citiri
Sfaturile Ambasadei de la Londra pentru romanii care care viziteaza Marea Britanie: Verificati schimbarile la plata cu cardul, roaming-ul si controalele vamale
Foto: Unsplash.com (arhiva)

De la 1 ianuarie conditiile de calatorie in Regatul Unit s-au schimbat. Plata cu cardul, serviciile de roaming si controalele vamale sunt cateva dintre aspectele la care cetatenii romani care vor efectua vizite in Regatul Unit trebuie sa fie atenti, atrage atentia duminica Ambasada Romaniei in Regatul Unit al Marii Britanii si Irlandei de Nord.

Plata cu cardul

Tranzactiile dintre Uniunea Europeana si Regatul Unit nu vor mai fi acoperite de normele UE care limiteaza comisioanele interbancare. Acest lucru poate conduce la o suprataxa pentru platile cu cardul.

Autoritatile romane recomanda celor interesati sa verifice cu furnizorul de servicii bancare tarifele care vor fi aplicate pentru efectuarea de plati/operatiuni bancare pe teritoriul Regatului Unit.

Roaming

Furnizorii de servicii de roaming care isi desfasoara activitatea in UE pot aplica clientilor o suprataxa atunci cand acestia utilizeaza servicii de roaming in Regatul Unit. Inaintea deplasarii in Regatul Unit, se recomanda verificarea cu furnizorul de servicii de telefonie tarifele care vor fi aplicate pe durata vizitei in acest stat. Mai multe informatii pot fi gasite la https://www.ancom.ro/roaming-n-marea-britanie-n-condi539ii-comerciale-de-la-1-ianuarie-2021_6321.

Controale vamale

Din punctul de vedere al controalelor vamale pentru vizitatorii europeni, inclusiv romani, care se deplaseaza in Regatul Unit, cel putin pana la 1 iulie 2021 nu vor exista schimbari. Orice modificare comunicata de autoritatile britanice va fi semnalata in timp util. Totusi, autoritatile recomanda consultarea frecventa a site-ului https://www.gov.uk/uk-border-control/at-border-control.

Limita sumelor de bani numerar (cash)

Toate sumele de peste 10.000 GBP (lire sterline) in numerar vor trebui declarate, fie online, cu minimum 72 de ore inainte de calatorie, folosind acest link https://www.gov.uk/bringing-cash-into-uk, fie la punctul de trecere al frontierei, daca nu a existat posibilitatea de a declara online.

Alte informatii utile despre conditiile de intrare, regimul medicamentelor, regimul animalelor de companie, asigurarea medicala, asigurarea auto, permisul de conducere si regulile de circulatie auto in Regatul Unit pot fi gasite accesand http://www.mae.ro/node/54638.

Regatul Unit al Marii Britanii si Irlandei de Nord a iesit definitiv din Uniunea Europeana si de la 1 ianuarie 2021 este tara terta. Aceasta inseamna ca au loc schimbari legate de calatorie, munca, studiu, comert si al ...citeste mai departe despre "Sfaturile Ambasadei de la Londra pentru romanii care care viziteaza Marea Britanie: Verificati schimbarile la plata cu cardul, roaming-ul si controalele vamale" pe Ziare.com

#londra ormani, #romani calatoesc marea britanie , #Stiri International