Steinmetz si Silberstein raman in arest. Acuza un razboi politic finantat de Soros

Luni, 14 August 2017, ora 18:57
1045 citiri
Steinmetz si Silberstein raman in arest. Acuza un razboi politic finantat de Soros
Foto: Captura TV

Omul de afaceri Beny Steinmetz, retinut luni impreuna cu Tal Silberstein (foto), consilier politic, si alti cinci oameni de afaceri, a comparut in instanta, unde a declarat ca ancheta care il vizeaza este un "razboi politic" finantat de miliardarul George Soros, relateaza Haaretz.

https://ziare.com/stiri/arestare/beny-steinmetz-si-tal-silberstein-au-fost-arestati-in-israel-cei-doi-oameni-de-afaceri-au-dosar-penal-si-in-romania-1477213

Steinmetz afirma ca intregul dosar impotriva sa are la baza declaratia falsa a unei femei neidentificate.

Judecatorul care l-a audiat pe omul de afaceri a decis ca atat el, cat si Silberstein vor ramane in arest inca patru zile.

Ofiterul care conduce ancheta, Avshalom Ahrak, a declarat in instanta ca politia se teme ca Steinmetz va interfera cu investigatia, daca va fi eliberat din arest. "Acest barbat ne-a dovedit, prin capacitatile sale de a interfera, ca, daca ar fi eliberat, ar putea lua masuri care ar interfera cu investigatia", a spus Ahrak.

Haaretz precizeaza ca cei retinuti sunt suspectati de fals, de uz de fals, de spalare de bani, de abuz de incredere, de obstructionarea justitiei, toate avand legatura cu arestarea lui Steinmetz din luna decembrie a anului trecut, intr-un caz de coruptie, care implica zeci de milioane de dolari.

Mai exact, Steinmetz si asociatul sau ar fi platit sumele enorme unor oficiali din Guineea pentru a-si promova interesele de afaceri.

In 2014, Guineea a acceptat un raport ce recomanda ca doua concesiuni alocate BGSR sa fie anulate, pentru ca au fost obtinute prin coruptie. BGSR a cerut arbitrarea dosarului.

In aprilie 2017, BGSR l-a dat in judecata pe miliardarul George Soros, care a consiliat autoritatile din Guineea, pentru ca ar fi incercat sa faca sa esueze contractul, manipuland Guvernul din tara africana. Compania a cerut despagubiri de 10 miliarde de dolari, sustinand ca Soros a fabricat acuzatii impotriva BGSR. "Soros a fost motivat numai de rautate, pentru ca nu are interese economice in Guineea", a scris societatea in plangere.

Reprezentantii miliardarului american au respins acuzatiile drept frivole si un "artificiu disperat de PR menit sa distraga atentia de la problemele judiciare ale BGSR in mai multe jurisdictii".

Arbitrajul in cazul Simandou a inceput in mai.

Steinmetz si Silberstein sunt implicati in dosare de coruptie si in Romania. Ambii sunt trimisi in judecata in dosarul retrocedarii unei suprafete din padurea Snagov si a Fermei Banea ...citeste mai departe despre "Steinmetz si Silberstein raman in arest. Acuza un razboi politic finantat de Soros" pe Ziare.com

#Beny Steinmetz Tal Silberstein arestati, #Steinmetz Silberstein acuzatii Soros , #Stiri International