O țară neutră ce ascunde 213 miliarde de dolari ai Rusiei îl înfruntă pe Putin. Schimbare față de Ucraina, după exporturi de arme către România

Joi, 26 Ianuarie 2023, ora 02:41
39 citiri
O țară neutră ce ascunde 213 miliarde de dolari ai Rusiei îl înfruntă pe Putin. Schimbare față de Ucraina, după exporturi de arme către România
Peste 200 de miliarde de dolari ai oligarhilor ruși sunt ascunși în Elveția FOTO: Al Jazeera

Statele din Uniunea Europeană au adoptat mai multe pachete de sancțiuni economice împotriva Moscovei după începerea invaziei din Ucraina, dar și un sprijin militar consistent pentru Kiev. Acum, o țară neutră a făcut un pas crucial pentru a permite altor țări să reexporte în Ucraina armamentul fabricat de ea.

Prin acest demers al comisiei din Camera inferioară a Parlamentului de la Berna, care a adoptat o rezoluție privind reexportul armelor sale în zonele de conflict, Elveția îl înfruntă indirect pe Vladimir Putin, cu trimiterea acestor armamente în Ucraina, potrivit Bloomberg.

Unul dintre următorii pași ar fi ca întreaga Cameră inferioară a Parlamentului din Elveția să decidă asupra acestei probleme de securitate. Moțiunea cere să se permită guvernului elvețian să revoce clauzele de ne-reexport din acordurile cu alte țări, dacă armele în cauză urmează să fie expediate într-un conflict care a fost condamnat ca o încălcare a dreptului internațional de către o majoritate de două treimi din Adunarea Generală a Națiunilor Unite.

O țară de 100 de milioane de locuitori, mutare surprinzătoare legată de Rusia: Schimbă radical afacerile cu Moscova

Elveția, tradițional neutră, s-a confruntat cu critici din partea Germaniei și Spaniei pentru blocarea transporturilor de muniție fabricată în Elveția către Ucraina. Aproximativ 65% din exporturile de arme elvețiene merg către Europa.

Din datele statistice, potrivit Swiss Info, companiile elvețiene au exportat în 2021 materiale de război în valoare de 742,8 milioane CHF (801 milioane dolari) în 67 de țări. Cei mai mari cinci importatori de material de război elvețian au fost Germania (cu livrări în valoare de 123,4 milioane franci elvețieni), urmată de Danemarca (96 milioane CHF), SUA (90,2 milioane CHF), România (87,1 milioane CHF) și Botswana (63,5 milioane CHF).

Experții anunță catastrofa: Începe agonia lui Putin, economia mondială nu mai are nevoie de Rusia

Principalele tranzacții au fost vehicule blindate către Danemarca (94,6 milioane franci elevețieni) și România (86,9 milioane CHF); diverse tipuri de muniție și componente de muniție către Germania (71,9 milioane CHF) și vehicule blindate în Botswana (63,5 milioane CHF), conform SECO.

Pe de altă parte, să menționăm faptul că, potrivit Reuters, Elveția ține ascunși în băncile elvețiene suma de 213 miliarde de dolari ai bogaților Rusiei ...citeste mai departe despre "O țară neutră ce ascunde 213 miliarde de dolari ai Rusiei îl înfruntă pe Putin. Schimbare față de Ucraina, după exporturi de arme către România" pe Ziare.com

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

#Elvetia Rusia, #elvetia arme, #exporturi Elvetia, #exporturi arme lume, #Elvetia banci conturi, #averi oligarhi Rusia, #oligarhi rusi , #Stiri International