Business24
Economie  Afaceri  Bani  IT  Life 
International > Stiri International
A   A   A

Transferurile personale de bani către Afganistan, permise de Trezoreria SUA

Transferurile personale de bani către Afganistan, permise de Trezoreria SUA
Afganii se bazează în mare măsură pe plăţile de la lucrătorii migranţi din străinătate FOTO Hepta
Departamentul Trezoreriei Statelor Unite a informat instituţiile financiare că pot procesa remiteri personale de bani către Afganistan, a declarat joi un purtător de cuvânt al instituţiei, transmite Reuters.
Informaţia ar putea oferi o oarecare uşurare economiei afgane, care este pe cale să se prăbuşească după demersurile Statelor Unite şi ale altor ţări de a opri ajutoarele externe şi de a blocaaproximativ active afgane în valoare de 9 miliarde de dolari, după preluarea puterii de către talibani, pe 15 august.

Mulţi afgani se bazează în mare măsură pe plăţile de la lucrătorii migranţi din străinătate. Remiterile s-au ridicat în 2020 la la 789 milioane de dolari americani, sau puţin peste 4% din produsul intern brut al ţării, potrivit datelor Băncii Mondiale.

Western Union a suspendat serviciile după preluarea talibanilorWestern Union, cea mai mare firmă de transfer de bani din lume, şi Moneygram au suspendat ambele servicii după preluarea talibanilor, închizând o sursă majoră de fonduri pe care se bazează multe familii pentru a-şi plăti mâncarea.

Western Union a declarat joi pentru Reuters că reia serviciile de transfer de bani în Afganistan, declarând că decizia este în concordanţă cu decizia SUA de a permite continuarea activităţilor umanitare, după preluarea conducerii de către talibani.
Facebook ShareTweet
 Vineri, 03 Septembrie 2021, ora 07:35

 Articol citit de 231 ori

Versiuni: mobil  /  Web
Contact  |  Ajutor
Platforma pentru solutionarea online a litigiilor