Business24
Economie  Afaceri  Bani  IT  Life 
International > Stiri International
A   A   A

Măsuri dure după ce turiști români au încercat să urce pe Mont Blanc în pantaloni scurți și adidași. Cine nu respectă regulile plătește 15.000 de euro

Măsuri dure după ce turiști români au încercat să urce pe Mont Blanc în pantaloni scurți și adidași. Cine nu respectă regulile plătește 15.000 de euro
Imagine de pe Mont Blanc FOTO Pixabay
Niște turiști români au fost surprinși când urcau pe Mont-Blanc în pantaloni scurți și adidași pe 30 iulie.
Recomandările anunțate luna trecută nu sunt respectate de turişti, iar autorităţile vor pune în aplicare măsuri mai dure pentru a evita accidentele care pot provoca moartea celor care se aventurează pe munte.

Traversarea zonei Couloir du Goûter, care duce spre Mont Blanc a devenit foarte periculoasă din cauza secetei, a caniculei și a căderilor de pietre, scrie TdG.

În ciuda acestor recomandărilor prefectului de Haute-Savoie și ale primarului din Saint-Gervais, alpiniștii s-au aventurat în această experiență periculoasă, la sfârșitul lunii iulie, potrivit unui comunicat de presă al primăriei din Saint-Gervais.

Ghizii din Saint-Gervais și Chamonix au decis să nu mai ducă turişti în zonă până cel puțin pe 15 august.
Primarul și consilierul departamental al Mont Blanc, Jean-Marc Peillex, a relatat că turiștii români au vrut să încerce ascensiunea în pantaloni scurți și adidași pe 30 iulie.

„A fost necesar ca difuzorul elicopterului plutonului de jandarmi de înaltă munte să le dea ordin să se întoarcă înainte de a traversa coridorul Goûter".

În urma acestui incident, primarul a decis să ia măsuri mai dure.

De acum înainte, alpiniştii care decid să nu respecte instrucţiunile vor trebui să plătească 15.000 €, bani aferenţi costului pentru operaţiunile de salvare (10.000 €), dar şi costurilor de înmormântare a victimei (5.000 €), dacă se va ajunge la situaţia nefericită.

Jean-Marc Peillex, adaugă că „este inadmisibil ca un contribuabil francez să suporte aceste taxe”. ...citeste mai departe despre "Măsuri dure după ce turiști români au încercat să urce pe Mont Blanc în pantaloni scurți și adidași. Cine nu respectă regulile plătește 15.000 de euro" pe Ziare.com
Facebook ShareTweet
 Joi, 04 August 2022, ora 16:59

 Articol citit de 747 ori

Cele mai citite
Versiuni: mobil  /  Web
Contact  |  Ajutor
Platforma pentru solutionarea online a litigiilor