Business24
Economie  Afaceri  Bani  IT  Life 
International > Stiri International
A   A   A

Bloomberg: Sprijinul pentru sancțiunile anti-ruse scade: Europa trebuie să se pregătească pentru un război prelungit. Gazprom prevestește apocalipsa prețurilor

Bloomberg: Sprijinul pentru sancțiunile anti-ruse scade: Europa trebuie să se pregătească pentru un război prelungit. Gazprom prevestește apocalipsa prețurilor
Cetățenii europeni se tem de preturile la energie la iarnă. FOTO Twitter
Războiul pe scară largă al Rusiei împotriva Ucrainei se desfășoară de aproape șase luni și, odată cu trecerea timpului, starea de spirit a cetățenilor Uniunii Europene se schimbă oarecum.
Pe măsură ce sezonul de încălzire se apropie și prețurile cresc la aproape toate produsele, oboseala din cauza războiului din Ucraina se acumulează în rândul populației UE. Prin urmare, liderii țărilor comunitare trebuie să își pregătească cetățenii pentru un conflict prelungit și să implementeze măsuri adecvate pentru a-i sprijini pe cei care sunt cel mai puțin capabili să reziste consecințelor, relatează Bloomberg.

În luna mai a acestui an a fost realizat un sondaj în rândul a zece țări europene în care respondenților li s-a cerut să determine nivelul de atenție al guvernului lor față de Ucraina în comparație cu problemele stringente ale propriilor cetățeni. Marea majoritate a respondenților au considerat că este prea mare. Este interesant că acest indicator este cel mai mare în Polonia și România. Cu toate acestea, majoritatea europenilor continuă să susțină eforturile de a ajuta Ucraina să lupte împotriva agresiunii militare a Kremlinului.

De asemenea, cetățenii UE cred că consecințele negative ale războiului pentru ei sunt creșterea costului vieții, prețurile la energie și amenințarea cu utilizarea armelor nucleare. Bloomberg citează date din sondajul Forsa din iulie 2022 din Germania. Potrivit acestuia, nivelul de sprijin pentru sancțiunile anti-ruse a scăzut semnificativ, de la 44% la o treime. Și probabil că acest indicator va scădea pe măsură ce se apropie iarna.

Pentru a răspunde în mod adecvat stării de spirit din societate, liderii europeni trebuie să-și clarifice obiectivele în Ucraina, ale căror cheie sunt:

-Protecția conducerii Ucrainei alese democratic și dreptul țării la autodeterminare;

-Aducerea Rusiei în fața justiției pentru crime de război;

-Evitarea unei încetări a focului care să lase Ucraina vulnerabilă la reînnoirea agresiunii ruse.

Pentru a atinge aceste obiective, Europa ar trebui să mențină cel puțin sancțiunile actuale împotriva Federației Ruse și să continue să ofere asistență economică Ucrainei. În plus, liderii UE ar trebui să explice că lupta împotriva agresiunii militare a Rusiei este în interesul Europei, deoarece victoria lui Putin va da curaj nu numai liderului de la Kremlin, ci și altor aut ...citeste mai departe despre "Bloomberg: Sprijinul pentru sancțiunile anti-ruse scade: Europa trebuie să se pregătească pentru un război prelungit. Gazprom prevestește apocalipsa prețurilor" pe Ziare.com
Facebook ShareTweet
 Miercuri, 17 August 2022, ora 22:10

 Articol citit de 565 ori

Versiuni: mobil  /  Web
Contact  |  Ajutor
Platforma pentru solutionarea online a litigiilor