UE pregateste noi sanctiuni impotriva Rusiei: "Vom discuta in Consiliul Afacerilor Externe despre reactiile adecvate in cazul Navalnii"

Duminica, 21 Februarie 2021, ora 12:29
896 citiri
UE pregateste noi sanctiuni impotriva Rusiei: "Vom discuta in Consiliul Afacerilor Externe despre reactiile adecvate in cazul Navalnii"
Navalnii, unul dintre cei mai inversunati critici ai presedintelui Vladimir Putin, a fost condamnat politic

Ministrul austriac de externe Alexander Schallenberg se asteapta ca Uniunea Europeana sa adopte noi sanctiuni impotriva Rusiei in legatura cu cazul Aleksei Navalnii, cel mai proeminent adversar al Kremlinului, relateaza duminica DPA.

Un pas probabil ca ar putea fi facut cand ministrii de externe din UE se intalnesc luni, a declarat el pentru ziarul german Welt am Sonntag.

"Vom discuta in Consiliul Afacerilor Externe despre reactiile adecvate in cazul Navalnii", a spus Schallenberg.

Aceasta ar include probabil masuri specifice impotriva persoanelor si organizatiilor in conformitate cu instrumentul de sanctiuni al blocului pentru a pedepsi incalcarea drepturilor omului.

Schallenberg a spus ca se asteapta la "o larga majoritate de sprijin" pentru sanctiuni in randul celor 27 de membri ai UE, dar a adaugat ca sanctiunile "trebuie sa fie inteligente din punct de vedere politic si legal etanse".

Mai multe persoane au intreprins actiuni in justitie pentru a fi scoase de pe lista de sanctiuni ale UE din cauza probelor insuficiente, a notat el.

Schallenberg a cerut o pozitie unita din partea UE in legatura cu Moscova. "Doar comentand ce se intampla in Rusia si amenintarea sanctiunilor nu sunt suficiente".

Navalnii a fost condamnat in doua dosare sambata, verdicte ce vor cantari asupra ministrilor europeni cand se vor intalni luni.

In primul rand, o instanta de apel a confirmat sentinta de inchisoare pentru incalcarea eliberarii conditionate. Apoi, mai tarziu in cursul zilei, Navalnii a fost amendat cu o mare suma de bani pentru ca ar fi insultat un veteran din Al Doilea Razboi Mondial. Ambele procese au fost condamnate ca motivate politic, aminteste Reuters.

Cand s-ar putea deschide Aeroportul "Constantin Brancusi" din sudul BucurestiuluiVIDEO Senatoarea Sosoaca, discurs violent in fata minerilor din Lupeni: "Daca nemernicul de Arafat va interzice Pastele, trebuie sa rezistati!"Naomi Osaka are un iubit celebru care e "certat" cu tenisul. Rapperul nici nu stia cu cine s-a cuplatCe salarii au pompierii de la ISU Dobrogea, unde mai multi angajati au fost sanctionati pentru interventia de la ConstantaCriptomoneda-vedeta a internetului: a crescut de 5 ori ...citeste mai departe despre "UE pregateste noi sanctiuni impotriva Rusiei: "Vom discuta in Consiliul Afacerilor Externe despre reactiile adecvate in cazul Navalnii"" pe Ziare.com

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

#Aleksei Navalnii, #UE, #Austria, #Rusia, #sanctiuni , #Stiri International