Business24
Economie  Afaceri  Bani  IT  Life 
International > Stiri International
A   A   A

Uniunea Europeana cedeaza la presiunile SUA si amana introducerea unei taxe pentru corporatii

Uniunea Europeana cedeaza la presiunile SUA si amana introducerea unei taxe pentru corporatii
Irlanda, Ungaria si Estonia se opun planului UE FOTO Pixabay
Uniunea Europeana a convenit sa amane un plan pentru o taxa corporativa la nivelul UE, la presiunea Statelor Unite si pentru a facilita un acord la nivel global referitor la impozitarea corporatiilor, dar Irlanda si-a reiterat criticile fata de reformade amploare, transmite Reuters.
Cele mai mari 20 de economii din lume (G20) au aprobat sambata un plan pentru o reforma globala a impozitului pe profit, care ar introduce un nivel minim de impozitare si ar schimba modul in care companiile mari precum Amazon si Google sunt impozitate, bazat partial pe locul unde isi vand produsele si serviciile mai degraba decat pe locul unde sunt inregistrate.

Reforma, daca ar fi finalizata in octombrie, ar avea nevoie de aprobarea parlamentara in cele peste 130 de tari care o sustin, inclusiv in Congresul SUA, unde s-ar putea confrunta cu opozitia republicanilor.

Toate statele membre UE trebuie, de asemenea, sa aprobe reformele fiscale - inclusiv acordul global prevazut.

In incercarea de a elimina un posibil obstacol in calea acordului global, UE a cedat presiunii SUA si a anuntat luni ca va amana propriul plan pentru o taxa separata asupra vanzarilor online, despre care administratia SUA se temea ca ar fi putut duce la mai multe critici in Congresul SUA.

"Am decis sa ne suspendam activitatea privind noua noastra taxa digitala", a declarat luni purtatorul de cuvant al Comisiei Europene, Daniel Ferrie, la o conferinta de presa la Bruxelles, mentionand ca blocul va reevalua situatia in toamna.
Propunerea fiscala fusese planificata pentru mai tarziu in iulie. Anuntul a coincis cu vizita secretarului Trezoreriei SUA, Janet Yellen, la Bruxelles si a urmat presiunilor repetate din partea acesteia in timpul unui summit G20 in timpul weekendului si inainte de acest eveniment.

Irlanda, Ungaria si Estonia se opun planului UE


Comisarul european pentru Economie, Paolo Gentiloni, a declarat jurnalistilor ca amanarea planului UE va facilita concentrarea asupra realizarii "ultimei etape" a acordului global.

Cu toate acestea, raman unele obstacole impotriva acordului global, inclusiv trei tari ale UE - Irlanda, Ungaria si Estonia.

Irlanda a spus ca nu poate sprijini pragul de 15% pentru impozitul global, care este menit sa opreasca multinationalele sa caute cel mai mica nivek de impozitare, dar ar obliga Dublinul sa-si majoreze impozitul de 12,5%, care a contribuit la tragerea mai multor companii sa isi stabileasca sediul central european in aceasta tara.

...citeste mai departe despre "Uniunea Europeana cedeaza la presiunile SUA si amana introducerea unei taxe pentru corporatii" pe Ziare.com
Facebook ShareTweet
 Marti, 13 Iulie 2021, ora 07:40

 Articol citit de 535 ori

Cele mai citite
Versiuni: mobil  /  Web
Contact  |  Ajutor
Platforma pentru solutionarea online a litigiilor