3 sfaturi privind solutii IT din companie, pentru optimizarea fluxurilor de lucru

Vineri, 22 Ianuarie 2021, ora 14:18
1033 citiri
3 sfaturi privind solutii IT din companie, pentru optimizarea fluxurilor de lucru
Sursa foto: https://www.pexels.com/

Una dintre cele mai mari probleme ale companiilor din zilele noastre, fie ele mari sau mici, este timpul pierdut pe sarcini repetitive. Pe langa scaderea productivitatii, a atentiei si a entuziasmului angajatilor, acestea pot costa afacerea pe termen lung prin intarzieri provocate de erori umane sau decizii luate prea tarziu din lipsa de informatii.

Din fericire, exista oameni care dezvolta solutii fix pentru aceste probleme. Exista o multime de sisteme de software care-ti pot salva ore bune de munca si pot lasa timp liber angajatilor pentru raspunsuri alternative si creative la probleme care te macinau de mult. Citeste sfaturile de mai jos si vezi ce beneficii ai daca investesti in optimizarea fluxului de lucru. In acest sens, n-ar strica nici sa arunci o privire pe lista de echipamente it de la Kodingtech.

Automatizeaza

Cea mai buna solutie pentru scaderea timpului de lucru pe taskuri care nu aduc plus valoare intr-o companie si evident consuma mult prea multe resurse, este automatizarea. Prin folosirea software-ului dedicat pentru astfel de operatiuni, se pot automatiza toate procesele care presupun instructiuni si reguli exacte. Astfel, factorul uman este scos din ecuatie si inteligenta artificiala preia controlul.

Beneficiile unei astfel de solutii sunt multiple. In primul rand, inteligenta artificiala nu va face greseli tipic umane, nefiind afectata de oboseala sau lipsa de atentie. In al doilea rand, va putea face mult mai repede acest tip de operatiuni, fara pauze. Si nu in ultimul rand, va putea prelua indatoririle mai multor angajati, scazand astfel costurile.

Foloseste solutii IT integrate

Duse sunt vremurile cand extragerea, transferul si procesarea datelor se facea manual. In ziua de astazi exista nenumarate solutii de gestionare a datelor si informatiilor, cele mai cunoscute dintre ele fiind sistemele integrate de date, precum ERP si CRM. Acestea sunt doar doua dintre cele mai cunoscute optiuni.

ERP, cunoscut si ca Enterprise resource Management se refera la sisteme de software integrate ce inglobeaza o suita de aplicatii ce lucreaza impreuna pentru a automatiza si simplifica procesarea informatiilor. Aceste sisteme pot fi achizitionate la pachet si pot include doar aplicatiile de care are imediata nevoie o firma. Astfel se va evita duplicarea datelor si vei avea acces la informatii dintr-o singura sursa.

A doua solutie foarte populara este CRM-ul, sau Customer Relationship Management, un sistem ce permite gestionarea tuturor interactiunilor cu clientii. Daca ERP-ul se concentra pe activitatea diverselor departamente din companie, deci pe functiile interne, CRM-ul este focusat pe clienti, parteneri si furnizori, deci extern. De asemenea, un astfel de sistem poate fi folosit si pentru cuantificarea muncii depuse de fiecare angajat in parte, eficientizand astfel fluxul de lucru prin oferirea de informatii despre blocaje sau sarcini inutile.

Foloseste sistemul cloud

Ultimul, dar nu cel din urma, sistemul cloud este extrem de benefic pentru optimizarea fluxurilor de lucru deoarece el este legatura pentru toate aplicatiile. Majoritatea software-urilor pe care le vei implementa nu vor putea functiona local, in reteaua ta, ci in cloud.

Astfel te vei asigura ca ai acces de oriunde la aplicatiile tale si ca toate datele sunt stocate in siguranta, indiferent ce se se intampla in mediu. Cloudul te va proteja de atacuri cibernetice si, mai mult, va oferi angajatilor tai posibilitaea de a lucra simultan si a comunica in timp real in cadrul proiectelor. In loc de sesiuni de feedback dupa ce prelucreaza un material, acestia pot lucra in acelasi timp pe un document ce inregistreaza toate contributiile lor.

Fluxurile de lucru pot deveni ultima ta problema, asta daca folosesti solutiile potrivite.

#internet, #aplicatii, #automatizare, #afacere , #Stiri Internet