Business24
Economie  Afaceri  Bani  IT  Life 
Internet > Stiri Internet
A   A   A

Apple a lansat iOS 14.5. Siri are acum mai multe voci

Apple a lansat iOS 14.5. Siri are acum mai multe voci
Apple a lansat iOS 14.5 FOTO Pixabay
Apple a lansat iOS 14.5, cu un nou sistem de protejare a intimitatii, in care utilizatorul trebuie sa-si dea acordul inainte de a fi urmarit, provocand astfel nemultumirea companiilor din advertising.
iOS 14.5 (impreuna cu corespondentul sau de iPad) au fost lansate luni seara si pot fi, de atunci, instalate pe device-urile mobile dezvoltate de Apple. Desi este doar un update intermediar, acesta aduce cateva noutati notabile.

In primul rand, iOS 14.5 vine cu ceea ce Apple numeste App Tracking Transparency. In cadrul acestui nou sistem de protejare a intimitatii, utilizatorul va primi o notificare ce-l va intreba daca permite aplicatiilor sa-l urmareasca in afara propriilor servicii.

Daca utilizatorul refuza urmarirea din partea unei aplicatii, aceasta nu va mai putea folosi identificatorul unic furnizat de telefon pentru a vedea activitatea utilizatorului in cadrul altor servicii si aplicatii.

Mai multe optiuni legate de noul App Tracking Transparency, printre care blocarea in mod implicit a urmaririi, pentru a nu mai primi notificari de fiecare data, exista acum la Settings - Privacy.

Deblocarea iPhone-urilor se poate face acum cu ajutorul Apple Watch, pentru situatiile in care FaceID nu poate realiza identificarea utilizatorului din cauza mastii.

Siri are acum mai multe voci din care utilizatorul poate alege in cadrul procesului initial de configurare a telefonului. Asistentul celor de la Apple poate acum sa realizeze si apeluri de urgenta, cand i se cere, sau sa sune pe FaceTime.

Acelasi iOS 14.5 aduce suport pentru noile dispozitive de localizare a obiectelor, AirTags, precum si pentru folosirea a doua SIM-uri 5G pe iPhone 12. Nu lipsesc nici o serie intreaga de noi emoji-uri.

Noua versiune poate fi instalata pentru orice model care suporta iOS 14. ...citeste mai departe despre "Apple a lansat iOS 14.5. Siri are acum mai multe voci" pe Ziare.com
Facebook ShareTweet
 Marti, 27 Aprilie 2021, ora 08:35

 Articol citit de 1003 ori

Cele mai citite
Versiuni: mobil  /  Web
Contact  |  Ajutor
Platforma pentru solutionarea online a litigiilor