Amenda uriașă încasată de Facebook, în Irlanda. Sancțiunile totale se apropie de un miliard de euro

Marti, 29 Noiembrie 2022, ora 08:01
1081 citiri
Amenda uriașă încasată de Facebook, în Irlanda. Sancțiunile totale se apropie de un miliard de euro
Facebook a primit o amendă de 265 de milioane de euro în Irlanda FOTO Pixabay

Autoritatea de reglementare în domeniul confidenţialităţii datelor din Irlanda a impus luni o amendă de 265 de milioane de euro (277 de milioane de dolari) gigantului reţelelor de socializare Facebook, ducând totalul cu care a amendat grupul-mamă Meta la aproape 1 miliard de euro, transmite CNBC.

Sancţiunea a rezultat în urma unei investigaţii, începută în aprilie 2021, legată de expunerea online a unor date ale utilizatorilor.

Facebook a primit, de asemenea, ordin să ia o serie de măsuri corective.

Amenda de luni este a patra pe care Comisariatul pentru confidenţialitatea datelor (DPC) din Irlanda a aplicat-o uneia dintre companiile Meta.

Instituţia este principalul organism de reglementare a confidenţialităţii al Meta în Uniunea Europeană şi are încă 13 anchete în legătură cu grupul de social media.

În septembrie, autoritatea a impus filialei Instagram a Meta cu o amendă record de 405 milioane de euro, pe care Meta plănuieşte să o conteste.

DPC reglementează Apple, Google, Tiktok şi alţi giganţi ai tehnologiei care au sediul central din UE în Irlanda.

În prezent, DPC are 40 de anchete deschise împotriva unor astfel de firme, inclusiv 13 investigaţii care implică Meta.

Autoritatea de reglementare irlandeză a afirmat într-un comunicat că alte autorităţi de reglementare relevante din UE au fost de acord cu decizia emisă luni, după ce le-a împărtăşit luna trecută un proiect de hotărâre în cadrul sistemului ”ghişeu unic” al blocului pentru reglementarea companiilor multinaţionale. ...citeste mai departe despre "Amenda uriașă încasată de Facebook, în Irlanda. Sancțiunile totale se apropie de un miliard de euro" pe Ziare.com

#Facebook, #Irlanda, #amenda , #Stiri Internet