Business24
Economie  Afaceri  Bani  IT  Life 
Internet > Stiri Internet
A   A   A

Amendă record încasată de Meta, compania mamă a Facebook. Cum a încălcat reglementările Uniunii Europene

Amendă record încasată de Meta, compania mamă a Facebook. Cum a încălcat reglementările Uniunii Europene
Simbolurile Meta și Facebook FOTO Unsplash
Comisia pentru protecţia datelor din Irlanda (DPC) a impus Meta o amendă record, de 1,2 miliarde de euro (1,29 miliarde de dolari), pentru că a încălcat reglementările Uniunii Europene privind datele, transmit DPA şi Reuters.
Firma mamă a Facebook are la dispoziţie cinci luni pentru a stopa transferarea în SUA a datelor utilizatorilor. DPC susţine că Meta a încălcat Regulamentul UE general privind protecţia datelor (GDPR).

Sancţiunea DPC pentru transferul continuu de date personale depăşeşte precedenta amendă record din UE, de 746 milioane de euro, impusă de Luxemburg gigantului american Amazon pentru încălcarea dreptului la viaţa privată.

Într-un comunicat, Meta a informat că va contesta decizia în instanţă, inclusiv "amenda nejustificată şi inutilă".

Luna trecută, Meta şi-a exprimat speranţa că un nou pact, care să faciliteze transferul în siguranţă al datelor personale ale cetăţenilor UE către Statele Unite, va fi implementat deplin, înainte de a trebui să suspende transferurile. Aceasta înseamnă că precedentul avertisment că o oprire ar putea forţa compania să suspende serviciile Facebook în Europa nu se va realiza.

Oficialii au spus că noul cadrul privind protecţia datelor, convenit de UE şi SUA în martie 2022, ar putea fi finalizat până în iulie, dar Meta a avertizat că ar putea să nu fie gata la timp. ...citeste mai departe despre "Amendă record încasată de Meta, compania mamă a Facebook. Cum a încălcat reglementările Uniunii Europene" pe Ziare.com
Facebook ShareTweet
 Luni, 22 Mai 2023, ora 13:29

 Articol citit de 340 ori

Versiuni: mobil  /  Web
Contact  |  Ajutor
Platforma pentru solutionarea online a litigiilor